AfterDawn logo

Cougar Pointissa paha suunnitteluvirhe

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Intel on ilmoittanut, että sen Sandy Bridge -prosessoreille tarkoitetusta Cougar Point -piirisarjasta (6-sarja) on löytynyt paha suunnitteluvirhe, jonka vuoksi SATA-porttien suorituskyky heikkenee hiljalleen. Käytännössä virhe näkyy siis SSD-asemien, kovalevyjen ja optisten asemien suorituskyvyn heikkenemisenä.

Intel on jo ratkaissut ongelman, mutta taloudellisia ongelmia suunnitteluvirhe joka tapauksessa aiheuttaa yhtiölle. Taloudelliset menetykset ovat niin mittavat, että Intel joutui muuttamaan koko vuoden kasvuennustettaan antamalla tulosvaroituksen. Yhtiö arvioi kokonaiskustannusten nousevan 700 miljoonaan dollariin. Intel kertoo ottavansa täyden vastuun virheestä ja korvaa asiakkaille syntyneet ongelmat täysmääräisesti. Korjattujen piirisarjojen tuotannon pitäisi alkaa helmikuun lopulla. Yhtiö pyytää asiakkaitaan ottamaan ongelmatilanteissa yhteyttä yhtiön verkkosivujen palautelomakkeen kautta.


Ongelma koskee ainoastaan järjestelmiä (työpöytiä), joissa käytetään Intelin uusia neliytimisiä Core i5- ja Core i7 -prosessoreita. Core i3 -prosessoreiden omistajia vika ei kosketa. Sandy Bridge -prosessoreilla varustettuja kannettavia tietokoneita ongelma ei myöskään kosketa, koska niissä käytetään Huron River -piirisarjaa.

1 KOMMENTTI

Muff771/1

Hyvä etten ehtinyt tilata vielä Sandy Bridgeä. Pitääkö nykyisten emolevyjen omistajat palauttaa emolevynsä??
Pitäisikö siis odotella 1kk helmikuun loppuun , että järkeä tilata Sandy Bridgeä?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT