Samsung nelinkertaistaa prosessoritoimitukset Applelle

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsung nelinkertaistaa prosessoritoimitukset Applelle
Samsung on yksi harvoista puhelinvalmistajista, jotka tuottavat itse suurimman osan mobiililaitteissaan käyttämistään komponenteista. Samsung on muun muassa maailman ainut AMOLED-näyttöjen valmistaja ja yhtiö valmistaa muistipiirejä sekä prosessoreita omaan käyttöönsä sekä myy niitä eri komponentteja monille kilpailijoilleen. Samsung on valmistanut myös Applen mobiililaitteissaan sekä AppleTV-laitteessa käyttämät A4-prosessorit.

Unwired View uutisoi korealaisiin lähteisiin vedoten, että Samsung ja Apple ovat sopineet kuukausittaisten prosessoritoimitusten nelinkertaistamisesta. Tällä hetkellä Samsung toimittaa Applelle 5000 "arkkia" prosessoreita kuukaudessa, mutta määrä kasvaa pian 20 000 arkilliseen. Prosessoriarkit ovat isompia kokonaisuuksia, joista yksittäiset prosessorit leikellään erikseen.

20 000 arkin myynti Applelle tarkoittaa käytännössä puolikasta Samsungin koko 2011 vuodelle suunnitellusta tuotannosta. Ottaen huomioon toimitukset muillekin valmistajille, Samsung myy Applelle enemmän prosessoreita kun yhtiö aikoo itse käyttää.

Suuresta tilauksesta päätellen Applella on vahva usko tulevaisuuteen ja uusien mallien menekkiin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille