Inteliltä SSD-asemia SATA 6.0 Gbps -liitännällä?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Inteliltä SSD-asemia SATA 6.0 Gbps -liitännällä?
Internetin huhumylly ennustaa Intelin julkaisevan uuden nopeammalla SATA 6.0 Gbps -liitännällä varustetut 510-sarjan "Emcrest" koodinimelliset SSD-asemat ensi kuun aikana, kertoo Tom's Hardware. Jos tiedot pitävät paikkansa, uusi sarja on yllättävä liike. Viime vuonna julkisuuteen tulleiden Intelin julkaisuaikataulujen perusteella vuorossa olisi vanhempaan SATA-liitäntään perustuvat G3-asemat.

SATA 6 Gbps -liitäntä on kuitenkin looginen ratkaisu, sillä Intelin uusin piirisarja sisältää tuen kahdelle nopeammalle SATA-liitänälle.

Huhutut 510-sarjan asemat kykenevät nopeamman liitäntänsä ansiosta parempiin jatkuviin luku- ja kirjoitusnopeuksiin kun viime vuonna vuodetut G3-sarjan asemat, mutta I/O-operaatioiden määrä jää huomattavasti pienemmäksi. Uusien asemien odotetaan lukevan dataa enintään 450 MB/s nopeudella ja kirjoittavan 300 MB/s. IOPS-määräksi kerrotaan 20 000 verrattuna G3-sarjan 50 000.

Uusissa asemissa käytetyt NAND Flash -sirut valmistetaan 34 nm:n tekniikalla, vaikka Intel kykenee tuottamaan jo 25 nm:n MLC-siruja, joita G3-asemien on tarkoitus käyttää. 510-sarja sisältänee kokovaihtoehtoja 80 gigatavusta aina 600 gigatavuun. Intel ei ole vahvistanut 510-sarjan tuloa, joten tietoihin on syytä suhtautua terveellä epäluulolla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille