AfterDawn logo

AMD päivitti kehitystyökaluja APU-suorittimille

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n uusien prosessorin ja näytönohjaimen naittavien Fusion-tuotteiden myötä AMD on alkanut myös mainostamaan sovelluskehityspuolta näille tuotteille, jotta uudesta arkkitehtuurista saataisiin kaikki teho irti. Ensi töikseen AMD vaihtoi vanhan ATI Stream -nimen uuteen AMD Accelerated Parallel Processing (APP) -nimeen. Nyt AMD on päivittänyt APP SDK:n uuteen 2.3-versioon joka tarjoaa täyden tuen OpenCL 1.1:lle ja Radeon 6900-sarjan näytönohjaimille.

AMD APP SDK v2.3 mahdollistaa sovelluskehittäjille AMD:n E- ja C-sarjan APU-suorittimien näytönohjaimen hyötykäytön rinnakkaislaskennassa, joka on normaalisti jätetty CPU:n tehtäväksi. AMD:lle sovelluskehittäjien tukeminen on tärkeää, että sen uusista APU-suorittimista saataisiin kaikki hyöty irti.

Uusi SDK on askel eteenpäin näytönohjaimen hyödyntämisessä muussakin kuin grafiikan käsittelyssä. AMD on myös perustanut rahaston sovelluskehitystä varten, ja aikoo myös pitää AMD Fusion Developer Summit -tapahtuman kesäkuun 13-16. Washingtonissa, ja tarkoituksena on kerätä kehittäjiä, tutkijoita ja innovaattoreita APU-teknologian taakse.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT