Lisää kuvia AMD:n tulevasta lippulaivasta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Lisää kuvia AMD:n tulevasta lippulaivasta
AMD on esitellyt tulevaa Radeon HD 6990 lippulaivamalliaan Singaporessa pidetyssä tapahtumassa. Kuvia näytönohjaimesta julkaisi 4Gamer.net-sivusto. Radeon HD 6990 sisältää kaksi Cayman-grafiikkapiirä ja se tulee saapuessaan olemaan markkinoiden nopein näytönohjain.

Kuvien perusteella kortti vaikuttaa erittäin massiiviselta. Jäähdytin on kahden korttipaikan korkuinen ja kaksi Cayman-piiriä on sijoitettu piirilevyn ääripäihin. Ohjaimen jäähdytyksestä vastaa kortin keskelle sijoitettu radiaalituuletin, joka puhaltaa ilmaa ulos sekä ulos kotelosta että ohjaimen takaosasta takaisin koteloon. Takapuolella lämmön haihtumista parantaa suojalevy.

Radeon HD 6990 sisältää yhden DVI-liittimen sekä neljä Mini-DisplayPort-liitintä. Lisävirransyöttö on hoidettu 6- ja 8-pinnisillä PCI-e-virtaliittimillä. Radeon HD 6990 sisältää myös CrossFire-tuen, mikä tarkoittaa käytännössä neljän grafiikkapiirin laskentatehoja.

AMD paljasti kortin saapuvan vielä kuluvan vuosineljänneksen aikana, mutta yhtiö ei kertonut myyntihintaa.

1 kommentti

spukke
Saisi alusta asti vetää ajurit uusiksi. Ei riitä että rauta on hyvää jos ajureissa on suuria virheitä. Nvidian fan boy olen ajureiden takia en raudan takia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille