Neliytiminen Tegra 3 tulee syksyllä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Neliytiminen Tegra 3 tulee syksyllä
Uutisoimme aiemmin Nvidian suunnitelmista julkaista uusi 3D-kuvaa tukeva Tegra 2 -siru vielä tämän kevään aikana. Tiedot perustuivat TechEye-sivuston käsiinsä saamaan palaseen Nvidian Tegra-sirujen tulevaisuutta esittävästä grafiikasta. TechEyen julkaisema kuva oli kuitenkin vain palanen isommasta kokonaisuudesta, joka vahvistaa neliytimisen Tegra 3 -sirun saapumisen vielä tänä syksynä.

Nvidian Tegra-alustan tulevaisuutta kuvaava roadmap vahvistaa aiemmat huhut Tegra 3:n jopa neljästä ARM Cortex-A9-ytimestä. Tabblet-koneisiin tarkoitetussa T30-sirussa neljä ydintä toimivat enintään 1,5 GHz:n kellotaajuudella ja ne tarjoavat 13800 MIPS laskentatehon, mikä on kolme kertaa enemmän kuin nykyisen sukupolven Tegra 2 -sirut. Myös grafiikkapiirin laskentatehon luvataan kolminkertaistuvan. Lisäksi tablet-versio kykenee pyörittämään Blu-ray-videota ja se tukee näyttöjä aina 1920x1200 resoluutioon asti.

Älypuhelimiin tarkoitettu versio sisältää kaksi tai neljä prosessoriydintä ja näytön enimmäiskoko on 1366x768 pikseliä.

Nykyisellä kehitystahdilla ensimmäiset Tegra 3 -alustaan perustuvat tabletit voisivat tulla markkinoille jo tämän vuoden loppupuolella. Eksponentiaalisesti kasvavat laskentateho ja graafinen suorituskyky tekevät älypuhelimista ja tableteista erittäin houkuttelevia pelialustoja lähitulevaisuudessa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille