AfterDawn logo

AMD:n Bulldozer vahvoilla peleissä ja renderöinnissä?

Panu Roivas Panu Roivas

Turkkilainen Donanimhaber uutisoi aiemmin Bulldozerin olevan 50% nopeampi Intelin Core i7 950 -prosessoria. Nyt Donanimhaber on julkistanut kuvan josta sen tiedot ovat peräisin. Kuvan mukaan Bulldozerin selvät vahvuudet olisivat peleissä ja renderöinnissä.

AMD:n uudet Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat työpöytäprosessorit tulevat kulkemaan Zambezi-nimellä, ja ensimmäisenä markkinoille tulevat alkukesästä 8-ytimiset huippumallit. AMD on ollut melko hiljainen Bulldozerin suorituskyvystä toisin kuin Intel jonka Sandy Bridgestä vuoti suorituskykylukemia ja tietoja paljon ennen virallista julkaisua.

Donanimhaberin vuotokuvan mukaan Zambezi olisi PCMark TV & Movies -alitestissä vain hieman nopeampi kuin Core i7 950, mutta Cinebench-renderöinnissä selvästi nopeampi (kiitos neljän lisäytimen) ja 3DMark06 CPU-testissä jopa 1,5x nopeampi. Bulldozer uudistaa myös AMD:n Turbo CORE -teknologiaa 2.0-versioon, minkä pitäisi tuoda lisää joustavuutta AMD:n suorittimille suoritettaessa heikosti säikeistettyjä ohjelmia. Kuvassa huomautetaan myös, että tulokset ovat alustavia ja voivat muuttua. Ja tuttuun tapaan etukäteen vuodetut suorituskykylukemat ja vuotokuvat kannattaa ottaa varauksella.


Kuva: Donanimhaber

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.