Alle satasen Sandy Bridge -prosessorit myyntiin viimeistään kesällä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Alle satasen Sandy Bridge -prosessorit myyntiin viimeistään kesällä
Saksalaisen Computerbase-sivuston tietojen mukaan Intel julkaisee tammikuun alussa julkaistujen Sandy Bridge -prosessoreiden jatkoksi entry-tason mallit vuoden 2011 ensimmäisen puoliskon aikana. Halvimmillaan Sandy Bridge -prosessorin saa 64 dollarilla

Computerbasen tietojen mukaan Intel aikoo julkaista neljä Sandy Bridge -pohjaista Pentium-prosessoria kesään mennessä. Kolmen Pentium-prosessorin TDP-arvo on 65 wattia, yhden on 35 wattia. Mistään niistä ei löydy Quick Sync -tukea. Myös AES- ja AVX-tuet on jätetty pois. Prosessoreista kuitenkin löytyy Turbo Boost 2.0 ja Hyper-Threading. Prosessoreiden näytönohjain on karsittu versio Intelin HD Graphics 2000:sta.

Halvimmassa Pentium G620 -prosessorissa on kaksi ydintä, jotka toimivat 2,6 gigahertsin taajuudella. Ytimet jakavat keskenään kolme megatavua L3-välimuistia. Intel julkaisee prosessorista vähävirtaisemman G620T-mallin, joka toimii 2,2 gigahertsin taajuudella ja maksaa 70 dollaria. Pentium G620 maksaa kuusi dollaria vähemmän eli 64 dollaria.


Kaksikon lisäksi Intel aikoo julkaista Pentium G840:n (2,8 GHz) ja Pentium G850 (2,9 GHz). Ne ovat ominaisuuksiltaan kellotaajuutta lukuunottamatta kuten G620. Niiden hinnat vastaavassa järjestyksessä on 75 ja 85 dollaria.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista