Samsung osti uutta vähävirtaista näyttöteknologiaa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsung osti uutta vähävirtaista näyttöteknologiaa
Samsung on ostanut Alankomaalaisen vähävirtaista näyttötekniikkaa kehittävän Liquavista-yrityksen, uutisoi Techspot. Liquavistan näyttötekniikkaa voidaan hyödyntää esimerkiksi e-kirjojen lukulaitteissa, mutta myös perinteisemmissä käyttökohteissa kuten puhelimissa, mediasoittimissa tai muissa mobiililaitteissa.

Liquavistan kehittämä electrowetting-tekniikka mahdollistaa muiden e-kirjan lukulaitteiden tapaan matalan virrankulutuksen, mutta myös aiempia tekniikoita kirkkaamman värintoiston. Perinteisempään LCD-tekniikkaan verrattuna electrowetting-näytöillä taas saavutetaan huomattavasti normaaleita LCD-paneeleita parempi luettavuus myös ulkotiloissa ja kirkkaassakin auringonpaisteessa.

Yhtiön mukaan näytöt kykenevät jopa 60 Hz:n päivitystaajuuteen, mikä laajentaa käyttömahdollisuuksia huomattavasti verrattuna aiempiin eInk-näyttöihin. Liquavistan perustaja ja nykyinen toimistusjohtaja Johan Feenstra pitää yhdistymistä Samsungiin hyvänä tilanteena. Feenstran mukaan maailman isoimman elektroniikkayhtiön resursseilla electrowetting-tekniikkaa on hyvä jatkokehittä ja se saadaan nopeammin kuluttajien käyttöön.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille