Nvidian Tegra 3 tulossa jo helmikuussa?

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Nvidian Tegra 3 tulossa jo helmikuussa?
Nvidian odotetaan julkistavan kolmannen version ARM-arkkitehtuuriin perustuvasta Tegra-alustastaan jo ensi kuussa järjestettävien MWC-messujen aikaan. Lähestyvästä julkaisusta antoi vihjeitä Hexus.net-sivustolle puhunut Nvidian mobiiliosaston johtaja Mike Rayfield. Nvidia on aiemmin ilmoittanut tuovansa markkinoille uuden Tegra-version joka vuosi. Edellinen julkistus tapahtui CES 2010 -messuilla, joten Tegra 3:n julkistaminen ensi kuussa sopisi suunnitelmiin.

Rayfield ei suostunut paljastamaan yksityiskohtia Tegra 3 -alustan ominaisuuksista, mutta Hexus.netin spekulaatioiden mukaan ARM-ydinten määrä nousisi jo neljään kappaleeseen. Uusien sirujen odotetaan olevan 28nm:n prosessilla valmistettuja.

Nvidian tiukka julkaisutahti jättää lähes varjoonsa muut valmistajat, joiden ovat lähikuukausina vasta julkistaneet suunnitelmiaan ensimmäisten kaksiydinprosessorien suhteen. Nvidian kilpailijoista pisimmällä on Texas Instruments, jonka OMAP 4 -prosessoreiden odotetaan saapuvan jo ensi kuussa julkaistavan BlackBerry Playbook -tabletin mukana.

Tegra 2 -sirujen suuresta suosiosta huolimatta niitä ei ilmeisesti tulevaisuudessakaan tulla näkemään Microsoftin Windows Phone 7 -laitteissa. Rayfield kertoo Nvidialla olevan hyvä suhde Microsoftiin, mutta tällä hetkellä yhtiö keskittyy täysillä Android-laitteisiin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Thor1993
Joo o.. Akkukesto senkun pienenee, mutta hei mitä väliä, kun Crysis pyörii? vai miten se nyt olikaa..

Kommentoi uutista