Nvidian Tegra 3 tulossa jo helmikuussa?

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Nvidian Tegra 3 tulossa jo helmikuussa?
Nvidian odotetaan julkistavan kolmannen version ARM-arkkitehtuuriin perustuvasta Tegra-alustastaan jo ensi kuussa järjestettävien MWC-messujen aikaan. Lähestyvästä julkaisusta antoi vihjeitä Hexus.net-sivustolle puhunut Nvidian mobiiliosaston johtaja Mike Rayfield. Nvidia on aiemmin ilmoittanut tuovansa markkinoille uuden Tegra-version joka vuosi. Edellinen julkistus tapahtui CES 2010 -messuilla, joten Tegra 3:n julkistaminen ensi kuussa sopisi suunnitelmiin.

Rayfield ei suostunut paljastamaan yksityiskohtia Tegra 3 -alustan ominaisuuksista, mutta Hexus.netin spekulaatioiden mukaan ARM-ydinten määrä nousisi jo neljään kappaleeseen. Uusien sirujen odotetaan olevan 28nm:n prosessilla valmistettuja.

Nvidian tiukka julkaisutahti jättää lähes varjoonsa muut valmistajat, joiden ovat lähikuukausina vasta julkistaneet suunnitelmiaan ensimmäisten kaksiydinprosessorien suhteen. Nvidian kilpailijoista pisimmällä on Texas Instruments, jonka OMAP 4 -prosessoreiden odotetaan saapuvan jo ensi kuussa julkaistavan BlackBerry Playbook -tabletin mukana.

Tegra 2 -sirujen suuresta suosiosta huolimatta niitä ei ilmeisesti tulevaisuudessakaan tulla näkemään Microsoftin Windows Phone 7 -laitteissa. Rayfield kertoo Nvidialla olevan hyvä suhde Microsoftiin, mutta tällä hetkellä yhtiö keskittyy täysillä Android-laitteisiin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Thor1993
Thor1993
Joo o.. Akkukesto senkun pienenee, mutta hei mitä väliä, kun Crysis pyörii? vai miten se nyt olikaa..

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4484 Vapaata keskustelua
Uusi setuppi ei postaa 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä