Nvidian Tegra 3 tulossa jo helmikuussa?

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Nvidian Tegra 3 tulossa jo helmikuussa?
Nvidian odotetaan julkistavan kolmannen version ARM-arkkitehtuuriin perustuvasta Tegra-alustastaan jo ensi kuussa järjestettävien MWC-messujen aikaan. Lähestyvästä julkaisusta antoi vihjeitä Hexus.net-sivustolle puhunut Nvidian mobiiliosaston johtaja Mike Rayfield. Nvidia on aiemmin ilmoittanut tuovansa markkinoille uuden Tegra-version joka vuosi. Edellinen julkistus tapahtui CES 2010 -messuilla, joten Tegra 3:n julkistaminen ensi kuussa sopisi suunnitelmiin.

Rayfield ei suostunut paljastamaan yksityiskohtia Tegra 3 -alustan ominaisuuksista, mutta Hexus.netin spekulaatioiden mukaan ARM-ydinten määrä nousisi jo neljään kappaleeseen. Uusien sirujen odotetaan olevan 28nm:n prosessilla valmistettuja.

Nvidian tiukka julkaisutahti jättää lähes varjoonsa muut valmistajat, joiden ovat lähikuukausina vasta julkistaneet suunnitelmiaan ensimmäisten kaksiydinprosessorien suhteen. Nvidian kilpailijoista pisimmällä on Texas Instruments, jonka OMAP 4 -prosessoreiden odotetaan saapuvan jo ensi kuussa julkaistavan BlackBerry Playbook -tabletin mukana.

Tegra 2 -sirujen suuresta suosiosta huolimatta niitä ei ilmeisesti tulevaisuudessakaan tulla näkemään Microsoftin Windows Phone 7 -laitteissa. Rayfield kertoo Nvidialla olevan hyvä suhde Microsoftiin, mutta tällä hetkellä yhtiö keskittyy täysillä Android-laitteisiin.

1 kommentti

Thor1993
Joo o.. Akkukesto senkun pienenee, mutta hei mitä väliä, kun Crysis pyörii? vai miten se nyt olikaa..

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille