Ivy Bridge -prosessoreissa LGA 1155 -kanta – tarvitset silti uuden emolevyn

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Ivy Bridge -prosessoreissa LGA 1155 -kanta – tarvitset silti uuden emolevyn
Intel julkaisi tammikuun alussa CES-messuilla toisen sukupolven Core-prosessorit, jotka tunnetaan myös koodinimellä Sandy Bridge. Prosessorit saavat ensi vuoden alussa jatkoa kun Intel julkaisee Ivy Bridge -prosessorit.

Sandy Bridge -prosessoreissa on käytetty aivan uutta arkkitehtuuria, mihin liittyen Intel joutui muuttamaan prosessoreiden kannan LGA 1155:ksi. Aiemmissa ensimmäisen sukupolven Core-prosessoreissa on LGA 1156 -kanta. Kuluttajien keskuudessa prosessorikannan päivittyminen aiheutti paljon porua, sillä pelkän prosessorin lisäksi rahaa kuluu uuden emolevyn päivittämiseen. Inteliä on krtisoitu aiemmin paljon liian lyhytikäisistä prosessorikannoista.

Tilanne Ivy Bridge -prosessoreiden suhteen voisi kuvitella olevan toinen, sillä kyseiset prosessorit perustuvat samaan Sandy Bridge -arkkitehtuuriin kuin edeltäjänsäkin. Ainoastaan valmistusprosessi tullaan päivittämään pienempään 22 nanometriin. Tarvetta kannan päivitykseen ei tuntuisi siis olevan. Näin onkin asioiden laita, Fudzillan mukaan. Ilo on kuitenkin ennen aikainen, sillä Ivy Bridge -prosessorit eivät tule olemaan yhteensopivia nykyisten Cougar Point -piirisarjaan perustuvien LGA 1155 -emolevyjen kanssa.


Pettymystä saattaa kuitenkin lieventää se, että Intelin tulevat Ivy Bridge -prosessorit Panther Point -piirisarjan kanssa tukevat natiivisti USB 3.0:aa ja DirectX 11:sta. Lisäksi kyseinen Maho Bay -alusta tukee kolmea näyttöä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Muff77
Muff77
Ja 1155 piti olla pitkä-ikäinen? Lupailivat alussa ainaki, kun edelliset olleet aika lyhyt-ikäisiä. Sama homma jatkuu..Kone: ASUS GTX 570 Dc2 | P67 Extreme4 | i5-2500K | Thermalright Silver Arrow | G.Skill 2x4GB Ripjaws-X 1333MHz | Seasonic X-660 | Spinpoint 1TB | LG GH22NS50 | Fractal R3 | X-Silent 140 | Gentle 1150 | Kingston HyperX 120GB 3K SSD
Oheislaitteet: Steelseries Xai | Steelseries 6GV2 | BenQ G2420HDBL | Razer Goliathus | Steelseries Siberia V2

jartar
jartar
Ja asia muuttunut ihan päälaelleen suomennuksen myötä
Alkuperäisestä jutusta
Quote:
Unfortunately we are quite sure that Cougar point PCH chipset of Sandy Bridge won’t support the new 22nm Ivy Bridge.

We are afraid that you will still need a new board. Even the Panther point PCH chipset is pin compatible with Cougar Point chipset of Sandy Bridge, but again this might help board manufactures to make boards faster, but end users will need to buy a new board.

Eli jutun kirjoittaja pelkää että Ivy Bridget tarvitsevat uuden emon. On ihan eri asia kuin tässä uutisoitu "varma tieto" että näin tapahtuu...

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Kommentoi uutista