AfterDawn logo

Gigabyte selittää kärähtänyttä prosessorikantaa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Gigabyte on ottanut kantaa tilanteeseen, jossa TechReaction-sivusto sai yhtiöltä testattavaksi jo valmiiksi selvästi viallisella prosesorikannalla varustetun emolevyn, asiasta uutisoi Bit-tech. Yhtiön mukaan emolevä on käytetty yhtiön omana testikappaleena, eikä havaittuja ongelmia ole ilmennyt myyntiin tarkoitetuissa kappaleissa. P67A-UD4-mallin LGA1155-kannassa näkyi merkkejä kannan pinnien ylikuumenemisesta.

Palanut prosessorikanta herätti nettifoorumeille epäilyksiä viime vuonna havaitun LGA1156-kantaan liittyvän ongelman esiintymisestä myös uudemmalla prosessorikannalla. TechReactionille lähetetty testiemolevy oli kuitenkin avatussa pakkauksessa ja Gigabyte on nyt ilmoittanut, että emolevy lähti testaajalle täysin vahingossa eikä kyseisen emolevyn olisi pitänyt päätyä ulkopuolisille.

Gigabyten mukaan rikkinäistä emolevyä oli aiemmin käytetty yhtiön omissa kestävyystesteissä. Testeihin kuuluu muun muassa rankkaa ylikellottamista ja muita toimenpiteitä, joita emolevyjen ei normaalisti tarvitse sietää. Tarkoituksena on löytää komponenttien kestävyyden rajat.


Yhtiö aikoo tutkia tarkasti miten rikkinäinen emolevy päätyi lähetettäväksi median esittelykappaleeksi.


Kuvat: TechReaction

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT