AMD:n Q4 tulos voitollinen, Dirk Meyerille 12 miljoonan kultainen kädenpuristus

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

AMD:n Q4 tulos voitollinen, Dirk Meyerille 12 miljoonan kultainen kädenpuristus
AMD piti eilen konferenssipuhelun jossa se julkisti vuoden 2010 viimeisen neljänneksen tuloksen ja vuoden 2010 kokonaistuloksen. Liikevaihto Q4 oli 1,65 miljardia dollaria, ja nettotulo 375 miljoonaa dollaria (0,50$/osake). Koko vuoden liikevaihto oli 6,49 miljardia dollaria, ja nettotulo 471 miljoonaa dollaria.

AMD:n tulos vuonna 2010 oli selvästi parempi kuin edeltävänä vuonna, mutta tulokseen on myös laskettu Inteliltä saatu yli miljardin dollarin korvaus. AMD sai myös lyhennettyä velkaansa yli 400 miljoonaa dollaria, mutta pitkän aikavälin velkaa on vielä 2,2 miljardia dollaria. Viimeinen neljännes oli 2% parempi kuin Q3, johtuen AMD:n uudesta DX11-sukupolvesta, kausittaisesta pelikonsolimyynnin parantumisesta sekä piirisarjojen myynnin kasvusta. Bruttomarginaali tippui prosentilla johtuen keskihinnan tippumisesta ja korkeammista valmistuskustannuksista mukaan lukien 32 nm tuotanto.

AMD:n grafiikkaosaston (ex-ATI) liikevaihto oli 424 miljoonaa dollaria, ja kasvoi 9% kolmanteen neljännekseen verrattuna. Syyksi kasvulle kerrotaan ASP:n (Avarage Selling Price) nousu, konsolipiirien myynnin kasvu sekä HD 6000 -sarjan julkaisu. Nettotulo grafiikkaosastolla oli 68 miljoonaa dollaria.

AMD kertoi myös myyneensä tähän mennessä yli 35 miljoonaa DX11-näytönohjainta, ja toimittaneensa yli miljoona Brazos-alustaa valmistajille, joiden pitäisi tuoda uudet tuotteet myyntiin piakkoin. AMD kertoo myös harkitsevansa noin 12 miljoonan dollarin erorahaa Dirk Meyerille, mikä tulee näkymään seuraavan neljänneksen tuloksessa.

2 kommenttia

squi
Ei varmaan hirveästi harmita Meyeria :) 12 miljoonaa käteen ja uusien työpaikkojen suhteen luulisi olevan valinnanvaraa, sen verran pystyväksi osoittautunut mies.
KalikoJak
hyvä AMD! :)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille