Nvidian Maxwell-ohjaimissa ARM-suoritinytimiä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Nvidian Maxwell-ohjaimissa ARM-suoritinytimiä
Näytönohjainten kehitystyöhön erikoistunut Nvidia kertoi Hexus.net-verkkosivun haastattelussa, että yhtiö aikoo integroida ARM-pohjaisia suoritinytimiä sen tuleviin näytönohjaimiin. ARM-suorittimet tulevat ensimmäiseksi vuonna 2013 julkaistaviin Maxwell-arkkitehtuuriin perustuviin näytönohjaimiin.

Nvidia kertoi viime vuoden syyskuussa yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmista. Dioissa vilahti Maxwell-arkkitehtuuri, joka yhtiön mukaan pitäisi ilmestyä vuonna 2013. Maxwell-ohjaimissa käytetään todennäköisesti 20 nanometrin valmistustekniikkaa ja niiden suorituskyky–tehonkulutus-suhde on kahdeksankertainen verrattuna nykyisiin Fermi-ohjaimiin.

ARM-prosessoriytimet on tarkoitus uhrata yleisluontoiseen laskentaan (general purpose, GP). Prosessoriytimet on tarkoitus integroida samalle sirulle, jossa GPU:kin sijaitsee joten Nvidian Maxwell-näytönohjaimet ovat täysiverisiä APU-piirejä (accelerated processing unit).


Tämäntyyppistä ratkaisua osattiin tietyllä tavalla ehkä odottaakin, sillä ennakkoon vuosi jo tietoja Nvidian Project Denveristä, joka liittyi Nvidian suunnitelmiin kehittää oma prosessori yhteistyössä ARM:n kanssa. Maxwell-ohjaimet tulevat olemaan ensimmäisiä Project Denverin alaisia malleja. Tässä vaiheessa kaikki yksityiskohdat eivät ole luonnollisestikaan tiedossa. Esimerkiksi sitä ei tiedetä, että tuleeko kaikissa Maxwell-ohjaimissa olemaan ARM-ytimiä.

Intelin ja Nvidian hiljattain sopima patenttikiista liittyy varmasti olennaisesti asiaan, sillä sopimuksen ansiosta Nvidian sai Inteliltä valtuutuksen alkaa kehittää omaa ARM-pohjaista prosessoria.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Tomppa12
Quote:
Intelin ja Nvidian hiljattain sopima patenttikiista liittyy varmasti olennaisesti asiaan, sillä sopimuksen ansiosta Nvidian sai Inteliltä valtuutuksen alkaa kehittää omaa ARM-pohjaista prosessoria.
Miten Intel liittyy tähän? ARM:han se niitä lisenssejä jakelee.
teppoI
Originally posted by Tomppa12:
Quote:
Intelin ja Nvidian hiljattain sopima patenttikiista liittyy varmasti olennaisesti asiaan, sillä sopimuksen ansiosta Nvidian sai Inteliltä valtuutuksen alkaa kehittää omaa ARM-pohjaista prosessoria.
Miten Intel liittyy tähän? ARM:han se niitä lisenssejä jakelee.
Nvidia sai sopimuksen myötä oikeuden hyödyntää Intelin kehittämiä ratkaisuja omissa ARM-prosessoreissa.

Kommentoi uutista