Nvidian GPU:t siirtyvät 28 nanometriin vuoden lopulla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nvidian GPU:t siirtyvät 28 nanometriin vuoden lopulla
Verkkosivusto Fudzillan saamien tietojen mukaan Nvidia yrittää saada ensimmäisten 28 nanometrin prosessilla valmistettujen grafiikkaytimien tuotannon käyntiin ensi syksynä. Tuotejulkaisuja sopii odottaa vuoden lopulle.

Kuten jo miljardi aiempaa Nvidian grafiikkaydintä, niin taiwanilainen TSMC tulee valmistamaan yhtiön uudetkin Kepler-ohjainten ytimet. TSMC käyttää jo nykyään 28 nm:n tekniikkaa verkko-ohjainpiirien valmistukseen. TSMC tulee valmistamaan myös AMD:n Radeon HD 7000 -sarjan grafiikkaytimet 28 nanometrin tekniikalla.

Taistelusta on siis jälleen odotettavissa tiukka, kun molemmat grafiikkayhtiöt siirtyvät uuteen valmistustekniikkaan samaan aikaan. Uusi tuotantoprosessi pienentää viivanleveyttä 30 prosenttia, joten odotettavissa on todennäköisesti aiempaa vähävirtaisempia ja viileämpiä näytönohjaimia. Keplereiden laskentasuorituskyky-tehonkulutus-suhteen Nvidia on kertonut olevan 2–3-kertainen verrattuna nykyisiin Fermeihin. Nvidia aikoo julkaista Fudzillan tietojen mukaan erillisohjaimet ennen mobiiliohjaimia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille