Apple vähättelee iPadin kilpailijoita: Isoja ja omituisia

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (11)

Apple vähättelee iPadin kilpailijoita: Isoja ja omituisia
Applen toimitusjohtajan töitä hoitava Tim Cook kommentoi iPadin kilpailijoita vähättelevään sävyyn, kun yhtiö julkisti hyvin sujuneen vuoden viimeisen neljänneksen taloudelliset lukemat, uutisoi Tom's Hardware. Apple ei näe Windows- tai Android-pohjaisia tabletteja kunnollisina kilpailijoina ja yhtiön havaintojen mukaan myös asiakkaiden kiinnostus on ollut laimeaa.

Cook kuvaili Windows-tabletteja isoiksi, painaviksi ja akkukestoltaan heikoksi. Lisäksi ne vaativat Cookin mukaan joko näppäimistön tai stylus-kynän ohjausta varten.

Cook ei pidä myöskään Androidia varteenotettavana kilpailijana yhtiön omalle iPadille. Cookin mukaan ongelmana on se, että Android on suunniteltu älypuhelinkäyttöä silmälläpitäen. "Android-tableteista tulee lähinnä mieleen erittäin isokokoinen älypuhelin, joka mielestämme on omituinen tuote", Cook laukoi.

Edes Googlen nimenomaan tablet-kokoluokkaan suunnittelema uusi Android-versio ei pelota Applea. Applen mielestä Honeycomb on täysin olematon tuote, josta ei edes tiedetä vielä mitään ja jonka julkaisuajankohtaa ei ole kerrottu.

11 kommenttia

Tnoi
Tainnut kusi kihahtaa nuppiin oikein kunnolla. Android ja muut tabletit nakertavat koko ajan omenaa hitaasti pieni pala kerrallaan. Kyllä se omppu joku päivä sieltä puusta putoaa ja mätänee pois.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. tammikuu, 2011 @ 20:32
Thor1993
Quote:
Android-tableteista tulee lähinnä mieleen erittäin isokokoinen älypuhelin, joka mielestämme on omituinen tuote
Kertokaapas sitten joku, että mitä se iPadi muistuttaa :O
KalikoJak
niinpä. Eikö Applella joskus ollu joku nettisivu, mikä keskitty vain haukkumaan kilpailijoiden tuotteita?
veeman07
Vitun apple
Zarok
"Cookin mukaan ongelmana on se, että Android on suunniteltu älypuhelinkäyttöä silmälläpitäen"

- Mitenkäs se 3.0 versio
- Mikä?
- Honeycomb on suuniteltu tableteille.
- Voi paska! Onko sellainen tulossa?

Kyllä se Android-puhelimet ovat hyvin myynneet.
tonttila
Kaikki applen omistajat kommentoivat muiden laitteista ihan samanlailla joten enpä ihmettele. Ylimielisiä ovat mulkut :)
pitokokka
Suomalaisilla kommenttipalstoilla on vähän varoiteltu aallonharjalla olevaa Appleä ylmielisyydestä. Näin joidenkin mielestä Nokialle kävi vähän aikaan sitten.

Jenkkilässä homma voi vielä upota, muttei Euroopassa ja vähän epäilen miten käy maailman laajuisesti. Taloudesta en ymmärrä mitään eikä osakkeita ole, mutta eikö ole vähän kummaan, että Nokian isot kaupat Usassa peruuntuivat, analyytikot ennustavat joulumyynnin menneen penkin alle ja Appleltä tuli haaste. Kurssi vähän notkahti, mutta taas on vihreällä. Valtamerten tuolla puolen tehtiin ennakkoarvioita huimempi tulos, silti kurssi on toista päivää punaisella ja jopa alempana kuin Jobsin saikkuilmoituksen jälkeen. Piikki on tammikuussa yhtä jyrkkä ylös- kuin alaspäin. Asiantuntijoiden suositukset ovat yhä: 31 osta, 14 ylipainota?, pidä 3, alipainota 0, myy 0. Nokian osalta suositus on pidä.

Kokenemmat voivat olla oikeassa, Apple karahtaa ylimielimielisyyteen. Ei suostuta myöntämään, että kilpailu kiristyy ja ylihintainen tuote ei vedä hurmokseen entiseen tahtiin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. tammikuu, 2011 @ 23:31
ArttuH5N1
Ai Android-tabletit muistuttavat ylisuuria älypuhelimia? Haha, nyt kyllä iski omaan nilkkaan, kun tuossa iPadissa taitaa olla venytetty iOS :D
Anestic
Vähän on kyllä ikävä sävy tuossa juttelussa... Toki voi olla joku tämän Cookin lapsus, mutta epäilen. Pidän kyseisestä firmasta päivä päivältä vähemmän. Myös Applen käyttäjissä on havaittavissa tiettyä ihmeellistä lapsellisuutta, siis osassa. Ja se osahan kuuluu...

http://rompeblogi.blogspot.fi/

DaIle
Haha! Täähän kuulostaa ihan kunnon rolli uutiselta!:D iPad tosiaan on extralarge iPhone:D Toivottavasti androidi tai Meego nyt olis sitten kunnollisia, eikä kesken eräsiä. Niin ja tosiaan, onhan siitä applen logosta jo valmiiksi purastu palanen pois, kohta se on syöty kokonaan ;)
bltoha
Apple on jo ohittanut kliimaksinsa. Only way is down. Die, Apple, Die!

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille