AfterDawn logo

Apple vähättelee iPadin kilpailijoita: Isoja ja omituisia

Teemu Laitila Teemu Laitila
11 kommenttia

Applen toimitusjohtajan töitä hoitava Tim Cook kommentoi iPadin kilpailijoita vähättelevään sävyyn, kun yhtiö julkisti hyvin sujuneen vuoden viimeisen neljänneksen taloudelliset lukemat, uutisoi Tom's Hardware. Apple ei näe Windows- tai Android-pohjaisia tabletteja kunnollisina kilpailijoina ja yhtiön havaintojen mukaan myös asiakkaiden kiinnostus on ollut laimeaa.

Cook kuvaili Windows-tabletteja isoiksi, painaviksi ja akkukestoltaan heikoksi. Lisäksi ne vaativat Cookin mukaan joko näppäimistön tai stylus-kynän ohjausta varten.

Cook ei pidä myöskään Androidia varteenotettavana kilpailijana yhtiön omalle iPadille. Cookin mukaan ongelmana on se, että Android on suunniteltu älypuhelinkäyttöä silmälläpitäen. "Android-tableteista tulee lähinnä mieleen erittäin isokokoinen älypuhelin, joka mielestämme on omituinen tuote", Cook laukoi.


Edes Googlen nimenomaan tablet-kokoluokkaan suunnittelema uusi Android-versio ei pelota Applea. Applen mielestä Honeycomb on täysin olematon tuote, josta ei edes tiedetä vielä mitään ja jonka julkaisuajankohtaa ei ole kerrottu.

11 KOMMENTTIA

Tnoi1/11

Tainnut kusi kihahtaa nuppiin oikein kunnolla. Android ja muut tabletit nakertavat koko ajan omenaa hitaasti pieni pala kerrallaan. Kyllä se omppu joku päivä sieltä puusta putoaa ja mätänee pois.

Thor19932/11

Quote:

Android-tableteista tulee lähinnä mieleen erittäin isokokoinen älypuhelin, joka mielestämme on omituinen tuote

Kertokaapas sitten joku, että mitä se iPadi muistuttaa :O

KalikoJak3/11

niinpä. Eikö Applella joskus ollu joku nettisivu, mikä keskitty vain haukkumaan kilpailijoiden tuotteita?

veeman074/11

Vitun apple

Zarok5/11

"Cookin mukaan ongelmana on se, että Android on suunniteltu älypuhelinkäyttöä silmälläpitäen"

- Mitenkäs se 3.0 versio
- Mikä?
- Honeycomb on suuniteltu tableteille.
- Voi paska! Onko sellainen tulossa?

Kyllä se Android-puhelimet ovat hyvin myynneet.

tonttila6/11

Kaikki applen omistajat kommentoivat muiden laitteista ihan samanlailla joten enpä ihmettele. Ylimielisiä ovat mulkut :)

pitokokka7/11

Suomalaisilla kommenttipalstoilla on vähän varoiteltu aallonharjalla olevaa Appleä ylmielisyydestä. Näin joidenkin mielestä Nokialle kävi vähän aikaan sitten.

Jenkkilässä homma voi vielä upota, muttei Euroopassa ja vähän epäilen miten käy maailman laajuisesti. Taloudesta en ymmärrä mitään eikä osakkeita ole, mutta eikö ole vähän kummaan, että Nokian isot kaupat Usassa peruuntuivat, analyytikot ennustavat joulumyynnin menneen penkin alle ja Appleltä tuli haaste. Kurssi vähän notkahti, mutta taas on vihreällä. Valtamerten tuolla puolen tehtiin ennakkoarvioita huimempi tulos, silti kurssi on toista päivää punaisella ja jopa alempana kuin Jobsin saikkuilmoituksen jälkeen. Piikki on tammikuussa yhtä jyrkkä ylös- kuin alaspäin. Asiantuntijoiden suositukset ovat yhä: 31 osta, 14 ylipainota?, pidä 3, alipainota 0, myy 0. Nokian osalta suositus on pidä.

Kokenemmat voivat olla oikeassa, Apple karahtaa ylimielimielisyyteen. Ei suostuta myöntämään, että kilpailu kiristyy ja ylihintainen tuote ei vedä hurmokseen entiseen tahtiin.

ArttuH5N18/11

Ai Android-tabletit muistuttavat ylisuuria älypuhelimia? Haha, nyt kyllä iski omaan nilkkaan, kun tuossa iPadissa taitaa olla venytetty iOS :D

Anestic9/11

Vähän on kyllä ikävä sävy tuossa juttelussa... Toki voi olla joku tämän Cookin lapsus, mutta epäilen. Pidän kyseisestä firmasta päivä päivältä vähemmän. Myös Applen käyttäjissä on havaittavissa tiettyä ihmeellistä lapsellisuutta, siis osassa. Ja se osahan kuuluu...

DaIle10/11

Haha! Täähän kuulostaa ihan kunnon rolli uutiselta!:D iPad tosiaan on extralarge iPhone:D Toivottavasti androidi tai Meego nyt olis sitten kunnollisia, eikä kesken eräsiä. Niin ja tosiaan, onhan siitä applen logosta jo valmiiksi purastu palanen pois, kohta se on syöty kokonaan ;)

bltoha11/11

Apple on jo ohittanut kliimaksinsa. Only way is down. Die, Apple, Die!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT