AMD:n Llano-piirien testitulokset vuosivat nettiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:n Llano-piirien testitulokset vuosivat nettiin
Turkkilainen verkkosivusto DonaminHaber on vuotanut verkkoon AMD:n Llano-piirien testituloksia. Ennakko-odotuksiin verrattuna, ja mikäli testitulokset ovat aitoja, tämän vuoden kesällä julkaistavien piirien testitulokset ovat hienoinen pettymys.

AMD:n Llano-piirit edustavat yhtiön Fusion-hankkeen toista aalto. Tämän vuoden alussa ilmestyivät ensimmäiset Zacate- ja Ontario-piirit, jotka on suunnattu vähävirtaisiin mobiililaitteisiin. Llanojen kohdemarkkinat ovat tehokkaat kannettavat, All-in-One-tietokoneet ja työpöytäkoneet. Testisivuston käyttämien sirujen TDP-arvot ovat 65 ja 95 wattia, joten testissä on Llanojen työpöytäkoneisiin tarkoitetut mallit.

Turkkilaissivuston testitulosten mukaan kaksiytimiset Llanot ovat hitaampia kuin 3,0 gigahertsin taajuudella toimiva Athlon II X2 250 tai 2,93 gigahertsin taajuudella toimiva Intelin Pentium E6500. Graafisessa suorituskyvyssä Llanot sen sijaan loistavat kirkkaammin, sillä niihin integroitu Winterpeak-näytönohjain on nopeampi kuin 890GX-piirisarjassa käytetty Radeon HD 4290 tai Intelin G41-piirisarjan näytönohjain.


Neliytimisten Llanojen suorituskyky asettuu Athlon II X4 640- ja Intelin Core i3-540 -prosessoreiden välimaastoon. Graafinen suorituskyky on jälleen kohdillaan, sillä prosessoreiden ohjaimen kerrotaan yltävän Radeon HD 5500- ja HD 5600 -ohjainten tasolle.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista