AMD valmistautuu GTX 560:n tuloon

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD valmistautuu GTX 560:n tuloon
Nvidia on julkaisemassa huhujen mukaan ensi viikon tiistaina uutta GeForce GTX 560 -näytönohjainta. Samalla AMD:ltä on sopivasti vuotanut Catalyst 11.1 beta-ajurit verkkoon, ja AMD on julkaisemassa 1 gigatavun GDDR5-muistilla varustettua Radeon HD 6950 -näytönohjainta.

AMD lähetti lehdistölle alkujaan virheellisen tiedoksiannon jossa kerrottiin Radeon HD 6970:n yhden gigatavun version tulevan markkinoille 279$ suositushintaan, mutta AMD korjasi myöhemmin 6970:n 6950:ksi, eli muistin puolittaminen tiputtaa 6950:n hintaa 20 dollarilla. HD 6970:stä ei välttämättä tule yhden gigatavun versiota ollenkaan. Valmistajista ainakin HIS, Sapphire ja Gigabyte ovat tuomassa uusia 1GB 6950 -malleja helmikuun puoliväliin mennessä.

AMD kertoo myös, että PowerColor, Sapphire ja XFX ovat tuomassa markkinoille korkeammin ylikellotettuja HD 6870 -kortteja, jotka luultavasti tulevat taistelemaan uutta GTX 560 vastaan yhden gigatavun HD 6950:n kanssa.

Lisäksi AMD:n 10.1-ajurit ovat tulossa 25-26. päivä ja tuovat mukanaan suorituskykyparannuksia muun muassa Call of Duty: Black Opsiin. Päivityksessä kerrotaan myös 100% suorituskykylisästä Unigine Heavenissa OpenGL-rajapinnalla ja extreme-tesselaatiolla, mutta käytännössä beta-ajurit rikkovat grafiikan OpenGL-rajapinnalla.
AMD on myös lisännyt tessellaatio-asetuksen Catalyst Control Centeriin, josta käyttäjä voi joko asettaa sen itse tai antaa ohjelman päättää tessellaatiotasosta. Tarjolla on myös "AMD Optimized"-vaihtoehto, mutta AMD:n mukaan asetus ei tee vielä mitään, sillä sovellusprofiileja ei ole tehty. Uusi asetus lienee vastaus HAWX2-pelin taannoiseen suorituskyvyn puutteeseen AMD:n korteilla, jonka AMD väitti johtuvan liiallisesta ja optimoimattomasta tessellaatiosta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille