AMD:lta ensimmäinen sulautettuihin järjestelmiin tarkoitettu APU

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:lta ensimmäinen sulautettuihin järjestelmiin tarkoitettu APU
AMD on julkistanut Fusion-hankkeen alle uuden mallisarjan, joka on tarkoitettu sulautettuihin järjestelmiin. Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen APU-pohjainen piiri, joka on tarkoitettu sulautettuihin järjestelmiin.

AMD:n uuden Embedded G -sarjan piirit sisältävät yksi tai kaksi Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintä. Piiristä löytyy myös joukko DirectX 11 -yhteensopivia SIMD-moottoreita. G-sarjan piireistä löytyy myös kolmannen sukupolven UVD-dekooderipiiri, joka mahdollistaa H.264-, VC1- ja DivX/Xvid-sisällön rautakiihdytyksen. Embedded G -sarjan piireistä löytyy kaksi DIMM-paikkaa DDR3-muisteille (800-1066 MHz).

AMD:n sulautettujen järjestelmien jaoston johtajan Patrick Patlan mukaan "AMD haluaa tuoda kuluttaja- ja yritysmarkkinoille kehitetyt käänteentekevät ratkaisut myös nopeastikasvavalle sulautettujen järjestelmien markkinoille."

RISC-pohjaisia järjestelmämikropiirejä vastaan AMD:n tuskin on tarkoitus lähteä kilpailemaan, mutta uuden mallistonsa ansiosta yhtiölllä on mahdollisuus laventaa markkinaosuuksiaan sulautetuissa järjestelmissä Intelin Atom-prosessoreiden kustannuksella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille