Intel sovitteli patenttikiistan WiLan-yhtiön kanssa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intel sovitteli patenttikiistan WiLan-yhtiön kanssa
Sirujätti Intel on päätynyt sovitteluratkaisuun WiLAN-yhtiön kanssa käymässään patenttikiistassa, kertoo uutistoimiso Reuters. Intel on suostunut lisensoimaan WiLAN-yhtiön omistamia tekniikoita, mutta yhtiöt eivät paljastaneet lisenssien hintoja, mutta patenttiasioihin erikoistuneen General Patent Corp -yhtiön edustajan mukaan summat ovat luultavasti huomattavia. WiLAN haastoi Intelin oikeuteen vuonna 2007 WLAN-tekniikoissa tapahtuneiden patenttirikkomusten perusteella.

Intel oli vain yksi WiLANin haastamista valmistajista, sillä yhtiö syyttää myös Applea, Delliä sekä HP:ta sen tekniikoiden luvattomasta käytöstä. Intelin päädyttyä sovitteluratkaisuun on todennäköistä, että myös muut valmistajat suostuvat maksamaan WiLANille lisenssimaksuja.

Kun uutiset patenttikiistan sopimisesta kantautuivat markkinoile, WiLANin osakkeen arvo Toronton pörssissä nousi nopeasti 10% verran. WiLanilla on meneillään oikeustaistelu myös useiden suurten kaapeli-tv-yhtiöiden kanssa modeemeissa käytettyihin tekniikoihin liittyen.

1 kommentti

MoZar
Vähän epäilyttää olisiko Apple valmis sovittelemaan vaikka Intel oli.

---MoZar---

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille