AfterDawn logo

Intel sovitteli patenttikiistan WiLan-yhtiön kanssa

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Sirujätti Intel on päätynyt sovitteluratkaisuun WiLAN-yhtiön kanssa käymässään patenttikiistassa, kertoo uutistoimiso Reuters. Intel on suostunut lisensoimaan WiLAN-yhtiön omistamia tekniikoita, mutta yhtiöt eivät paljastaneet lisenssien hintoja, mutta patenttiasioihin erikoistuneen General Patent Corp -yhtiön edustajan mukaan summat ovat luultavasti huomattavia. WiLAN haastoi Intelin oikeuteen vuonna 2007 WLAN-tekniikoissa tapahtuneiden patenttirikkomusten perusteella.

Intel oli vain yksi WiLANin haastamista valmistajista, sillä yhtiö syyttää myös Applea, Delliä sekä HP:ta sen tekniikoiden luvattomasta käytöstä. Intelin päädyttyä sovitteluratkaisuun on todennäköistä, että myös muut valmistajat suostuvat maksamaan WiLANille lisenssimaksuja.

Kun uutiset patenttikiistan sopimisesta kantautuivat markkinoile, WiLANin osakkeen arvo Toronton pörssissä nousi nopeasti 10% verran. WiLanilla on meneillään oikeustaistelu myös useiden suurten kaapeli-tv-yhtiöiden kanssa modeemeissa käytettyihin tekniikoihin liittyen.

1 KOMMENTTI

MoZar1/1

Vähän epäilyttää olisiko Apple valmis sovittelemaan vaikka Intel oli.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT