AfterDawn logo

AMD avaa Fusion-siruille suunnatun sovelluskaupan?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

AMD kertoo, että se aikoo parantaa GPGPU-laskentaa tukevien ohjelmien näkyvyyttä. Tämä hyödyttäisi yhtiön uusia Fusion-siruja, joiden täysi laskentapotentiaali voidaan näiden ohjelmien ansiosta valjastaa käyttöön. Yhtiö esitteli ensimmäisiä Fusion-hankkeen siruja tässä kuussa järjestetyillä CES-messuilla. Fusion-prosessoreissa samalle sirulle on integroitu näytönohjain sekä prosessoriytimiä.

GPGPU-laskennassa on kyse siitä, että näytönohjaimella voidaan suorittaa sellaisia prosesseja, jotka ovat aiemmin suoritettu prosessoriytimillä.

AMD ei osaa vielä sanoa millä tavoin se aikoo parantaa GPGPU-ohjelmien näkyvyyttä. Yhtenä vaihtoehtona on oman sovelluskaupan perustaminen, mutta AMD:n ohjelmistomarkkinoinnin johtajan John Taylorin mukaan yhtiö ei ole välttämättä kiinnostunut kehittämään omaa sovelluskauppaa. Yhtiö kuitenkin tutkii tällä hetkellä eri vaihtoehtoja miten GPGPU:ta tukevien ohjelmien jakelua ja näkyvyyttä voidaan parantaa. Taylor ei kuitenkaan kiellä sitä, että AMD voisi avata oman kauppapaikan.


AMD aikoo kehittää tulevaisuudessa Catalyst Control Center -ohjelmistosta (CCC) oman Fusion-prosessoreille tarkoitetun version. Taylorin mukaan ohjelman Fusion-versiossa aiotaan mainostaa näkyvästi GPGPU-sovelluksia. Tällä hetkellä GPGPU-ohjelmia on 15–20, mutta tulevaisuudessa ohjelmien määrän uskotaan kasvavan. Taylorin mukaan ohjelmien määrän parantuessa saattaa olla aika miettiä oman web-pohjaisen sovelluskaupan perustamista.

1 KOMMENTTI

Arzgahhh1/1

Oho vau tuo voisi jopa olla ihan toimiva. Kuhan noita sovelluksia sitten saisi joka alueella ostettua! Olisin itse ainakin ihan kiinnostunut, ostamaan tapreelliset sovellukset samasta paikasta. Kuhan ne tosiaan ovat hyödyllisiä sovelluksia eivätkä liian kalliita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT