AMD avaa Fusion-siruille suunnatun sovelluskaupan?

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD avaa Fusion-siruille suunnatun sovelluskaupan?
AMD kertoo, että se aikoo parantaa GPGPU-laskentaa tukevien ohjelmien näkyvyyttä. Tämä hyödyttäisi yhtiön uusia Fusion-siruja, joiden täysi laskentapotentiaali voidaan näiden ohjelmien ansiosta valjastaa käyttöön. Yhtiö esitteli ensimmäisiä Fusion-hankkeen siruja tässä kuussa järjestetyillä CES-messuilla. Fusion-prosessoreissa samalle sirulle on integroitu näytönohjain sekä prosessoriytimiä.

GPGPU-laskennassa on kyse siitä, että näytönohjaimella voidaan suorittaa sellaisia prosesseja, jotka ovat aiemmin suoritettu prosessoriytimillä.

AMD ei osaa vielä sanoa millä tavoin se aikoo parantaa GPGPU-ohjelmien näkyvyyttä. Yhtenä vaihtoehtona on oman sovelluskaupan perustaminen, mutta AMD:n ohjelmistomarkkinoinnin johtajan John Taylorin mukaan yhtiö ei ole välttämättä kiinnostunut kehittämään omaa sovelluskauppaa. Yhtiö kuitenkin tutkii tällä hetkellä eri vaihtoehtoja miten GPGPU:ta tukevien ohjelmien jakelua ja näkyvyyttä voidaan parantaa. Taylor ei kuitenkaan kiellä sitä, että AMD voisi avata oman kauppapaikan.


AMD aikoo kehittää tulevaisuudessa Catalyst Control Center -ohjelmistosta (CCC) oman Fusion-prosessoreille tarkoitetun version. Taylorin mukaan ohjelman Fusion-versiossa aiotaan mainostaa näkyvästi GPGPU-sovelluksia. Tällä hetkellä GPGPU-ohjelmia on 15–20, mutta tulevaisuudessa ohjelmien määrän uskotaan kasvavan. Taylorin mukaan ohjelmien määrän parantuessa saattaa olla aika miettiä oman web-pohjaisen sovelluskaupan perustamista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Arzgahhh
Oho vau tuo voisi jopa olla ihan toimiva. Kuhan noita sovelluksia sitten saisi joka alueella ostettua! Olisin itse ainakin ihan kiinnostunut, ostamaan tapreelliset sovellukset samasta paikasta. Kuhan ne tosiaan ovat hyödyllisiä sovelluksia eivätkä liian kalliita.

ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


Kommentoi uutista