Acer yhdistää Androidin ja Sandy Bridgen tablettiin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Acer yhdistää Androidin ja Sandy Bridgen tablettiin
Acer aikoo tuoda markkinoille Android-tabletteja, jotka käyttävät Intelin uusia Sandy Bridge -arkkitehtuurin prosessoreita. Asiasta kertoi Acerin Taiwanin myyntijohtaja Lu Bing-hsian Computerworld-sivuston haastattelussa. Acerin suunnitelmat x86-prosessorilla varustetusta Android-tabletista ovat yllättäviä, sillä Googlen tulevan Android 3.0 "Honeycomb" -käyttöjärjestelmän toimimisesta myös x86-prosessoreilla ei ole saatu aiemmin mitään viitteitä.

Acerilta kerrotaan Sandy Bridge -tablettien saapuvan markkinoille jo ennen kesää. Android on avoin käyttöjärjestelmä ja Intelin on huhuttu kehittävän x86-yhteensopivaa versiota Android 2.2 -versiosta, mutta valmistajilta ei ole tähän mennessä kuultu uutisia uusista Intel-Androideista. Viimeisin x86-alustalla toimiva Android-versio on jo vanhentunut 1.6 ja onkin epätodennäköistä, että se enää päätyisi Acerin tablet-koneisiin.

Acer kuitenkin lupailee useita Sandy Bridgeen perustuvia malleja, joista suurin olisi 10 tuuman näytöllä varustettu. Acerin mukaan laitteissa käytetään neliytimistä prosessoria ja kevyemmän Android-järjestelmän ansiosta tabletit ovat huomattavasti pieniä Windows 7 -järjestelmällä varustettuja netbook-koneita nopeampia.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan toteutuuko Acerin lupaama Androidilla varustettu x86-tablet ja millaista akkukestoa 4-ytiminen Sandy Bridge tarjoaa tablet-muodossa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille