HP:lta ensimmäinen webOS-tabletti helmikuun alussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

HP:lta ensimmäinen webOS-tabletti helmikuun alussa
Maailman suurin PC-valmistaja Hewlett-Packard kertoi CNBC:n haastattelussa, että yhtiö aikoo julkaista ensimmäisen webOS-käyttöjärjestelmään perustuvan tablet-tietokoneen ("Hurricane") 9. helmikuuta. Yhtiö kertoi myös, että samalla on tulossa muita "innovatiivisia hankkeita ja laitteita".

HP on sanojensa mukaan täysin sitoutunut tablet-tietokoneisiin, eikä yhtiöllä ole minkäänlaisia aikomuksia käyttää laitteissaan mitään muuta käyttöjärjestelmää kuin omaa webOS:ää niissä. HP sai käyttöjärjestelmän viime vuonna ostaessaan sitä aiemmin kehittäneen Palmin. HP:n oli tarkoitus esitellä uutta tablet-konettaan jo tammikuussa CES-messuilla, mutta ilmeisesti uuden käyttöjärjestelmän kehitystyö lykkäsi laitteen julkista esittelyä hieman.

Yhtiö on innoissaan uudesta käyttöjärjestelmästä, jonka se sanoo olevan markkinoiden ainoa laatuaan. Se on yhtiön mukaan ainoa aidosti web-pohjainen käyttöjärjestelmä. HP kuvailee käyttöjärjestelmäänsä myös ainoaksi aidoksi moniajoa tukevaksi mobiilikäyttöjärjestelmäksi, koska sillä voidaan suorittaa yli 20 sovellusta samanaikaisesti.

WebOS-käyttöjärjestelmän on tarkoitus levitä mahdollisimman laajalle eri laitetyyppien keskuudessa. HP:n näköpiirissä on, että webOS:ää voidaan hyödyntää tableteissa, älypuhelimissa ja jopa tulostimissa.

1 kommentti

Thor1993
"HP kuvailee käyttöjärjestelmäänsä myös ainoaksi aidoksi moniajoa tukevaksi mobiilikäyttöjärjestelmäksi, koska sillä voidaan suorittaa yli 20 sovellusta samanaikaisesti."
Kyllähän noita videota on näkyny jossa joka pyörittäny Symbianilla ties kuinka montaa kymmentä softaa samanaikasesti. Symbiania et tosin tableteille ole, mutta kylläpä ne puhelimien OS:tkin mobiilikäyttöjärjestelmiin kuuluu.
Luulis MeeGonkin jatkavan tolla linjalla..

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille