Uusi artikkeli: 25 vuotta grafiikkahistoriaa: hyvästit ATI:lle

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

Uusi artikkeli: 25 vuotta grafiikkahistoriaa: hyvästit ATI:lle
Haluamme juhlia Radeonin kymmenettä vuotta tällä pienellä ekskursiolla menneisyyteen. Tahdomme myös jakaa osanottomme Ati:n nimen katoamisesta historiankirjoihin AMD:n uudistaessa brändiään Radeon HD 6000 -sarjan myötä. Neljännesvuosisata ylä- ja alamäkiä fanien kunnioittamana ja kilpailijoiden pilkkaamana ATI-brändin katoaminen on viimeinen silaus yritykselle, joka on vaikuttanut merkittävästi näytönohjainten historiaan.

Teemme pienen katsauksen ATI:n menneisiin vuosiin ja sen tärkeimpiin tuotteisiin. Emme voi käydä läpi kaikkia tuotteita, joten keskitymme vain työpöytämalleihin ja poimimme niiden joukosta mielenkiintoisia yksilöitä.
Kaikki alkoi vuodesta 1987...

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

DaIle
DaIle
Hyvvä tsettiä! Tängjy ATI ja toomitus!:)

mmmmmmmmmmmmm

mcmopo
mcmopo
Ihan mukavaa luettavaa näin iltasella. Tuo aika paljon muistoja mieleen kun noita kuvia katselee, ja ihmettelee miten aika rientää. Omasta mielestäni radeon 9200 olisi saanut olla vielä tuossa listalla. Itsellä ainakin tuli kyseinen kortti lähes kaikkialla vastaan aikanaan.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Smoke
Smoke
Itsellä 4870x2 näyttis oli kyllä loistava ja toimi hienosti vedellä jäähdytettynä,ei mitään ajuri tms. ongelmia koskaan,pelit pyöri hienosti ja jatkaa nyt uraa työkaverin koneessa myös vesijäähyllä ja toimii edelleenkin moitteetta,hieno näyttis kertakaikkiaan.
Arzgahhh
Arzgahhh
eka kunnon näyttis tais olla Ati Radeon 9600 256mb muistilla. Silloin sanottiin vielä että toi 256mb riiittä ihan hyvin, ettei tarvii enempää normipelaja. No nykysin sanotaan et toi 512mb riittää ihan hyvin. Aika kuultaa muistot näemmä!

ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


Kommentoi uutista