Uusi artikkeli: 25 vuotta grafiikkahistoriaa: hyvästit ATI:lle

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

Uusi artikkeli: 25 vuotta grafiikkahistoriaa: hyvästit ATI:lle
Haluamme juhlia Radeonin kymmenettä vuotta tällä pienellä ekskursiolla menneisyyteen. Tahdomme myös jakaa osanottomme Ati:n nimen katoamisesta historiankirjoihin AMD:n uudistaessa brändiään Radeon HD 6000 -sarjan myötä. Neljännesvuosisata ylä- ja alamäkiä fanien kunnioittamana ja kilpailijoiden pilkkaamana ATI-brändin katoaminen on viimeinen silaus yritykselle, joka on vaikuttanut merkittävästi näytönohjainten historiaan.

Teemme pienen katsauksen ATI:n menneisiin vuosiin ja sen tärkeimpiin tuotteisiin. Emme voi käydä läpi kaikkia tuotteita, joten keskitymme vain työpöytämalleihin ja poimimme niiden joukosta mielenkiintoisia yksilöitä.
Kaikki alkoi vuodesta 1987...

4 kommenttia

DaIle
Hyvvä tsettiä! Tängjy ATI ja toomitus!:)

mmmmmmmmmmmmm

mcmopo
Ihan mukavaa luettavaa näin iltasella. Tuo aika paljon muistoja mieleen kun noita kuvia katselee, ja ihmettelee miten aika rientää. Omasta mielestäni radeon 9200 olisi saanut olla vielä tuossa listalla. Itsellä ainakin tuli kyseinen kortti lähes kaikkialla vastaan aikanaan.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

Smoke
Itsellä 4870x2 näyttis oli kyllä loistava ja toimi hienosti vedellä jäähdytettynä,ei mitään ajuri tms. ongelmia koskaan,pelit pyöri hienosti ja jatkaa nyt uraa työkaverin koneessa myös vesijäähyllä ja toimii edelleenkin moitteetta,hieno näyttis kertakaikkiaan.
Arzgahhh
eka kunnon näyttis tais olla Ati Radeon 9600 256mb muistilla. Silloin sanottiin vielä että toi 256mb riiittä ihan hyvin, ettei tarvii enempää normipelaja. No nykysin sanotaan et toi 512mb riittää ihan hyvin. Aika kuultaa muistot näemmä!

ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille