Uusia tietoja Sandy Bridge EP -prosessoreista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Uusia tietoja Sandy Bridge EP -prosessoreista
Verkkosivusto SemiAccurate on saanut vihiä tulevien Sandy Bridge EP -prosessoreiden ominaisuuksista. Palvelin- ja työasemakoneisiin tarkoitetut prosessorit tulevat olemaan LGA 2011 -kantaisia ja toimivat siis X68-piirisarjan (Patsburg) kanssa.

Intel aikoo julkaista Sandy Bridge EP -prosessoreita neli-, kuusi- ja kahdeksanytimisinä malleina. Lisäksi jokaisesta löytyy Hyper-Threading-tuki. Palvelin- ja työasemakoneissa käytetään monesti laajennuskortteja, joiden laskentateho on huimalla tasolla. Tästä syystä uusista prosessoreista löytyy tuki 40 PCIe 3.0 -väylälle, joten kaistanleveyksien pitäisi olla kunnossa.

Uusissa prosessoreissa on myös uudenlainen muistinohjain. Se mahdollistaa muistien taajuuksien muuttumisen sen mukaan kuinka monta muistikampaa järjestelmään on asennettu. Nopeimmillaan muistit toimivat silloin kun järjestelmässä on vain yksi kampa per kanava. Tällöin muistiväylän taajuus on 1600 MHz. Taajuus laskee portaittain sitä mukaa montako kampaa kanavakohtaisesti on asennettu.

Sandy Bridge EP -prosessoreiden rinnalle Intel aikoo julkaista Sandy Bridge EN -prosessorit, joissa on kolmikanavainen muistinohjain ja ne toimivat LGA 1356 -kannassa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille