Intelin tulos taas ennätyslukemiin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin tulos taas ennätyslukemiin
Sirujätti Intel rikkoi taas omia ennätyksiään, kun yhtiö ilmoitti vuoden 2010 viimeisen neljänneksen liikevaihdon yltäneen 11,5 miljardiin dollariin. Liikevaihto kasvoi 3% vuoden kolmanteen neljännekseen nähden, joka oli myös ennätyskorkea. Voittoa viimeisellä neljänneksellä kertyi 3,4 miljardia dollaria, mikä on 15 prosentin kasvu edellisestä. Koko vuoden liikevaihto oli 43, 6 miljardia dollaria ja tulos oli 11,7 miljardia plussan puolella.

Kaikkien Intelin yhtiöiden tulokset kasvoivat viime vuoden aikana, paras tulos oli palvelinkeskuksiin keskittyvän osaston 35 prosentin kasvu vuoden aikana. Palvelinkeskukset vauhdittivat yhtiön tulosta myös viimeisellä neljänneksellä muiden osastojen tuloksen pysytellessä tasaisena. Q4-tulokseen vaikutti positiivisesti myytyjen prosessoreiden keskihinnan hienoinen kohoaminen.

Vuosi 2010 oli Intelin kannalta ennätyksellisen hyvä ja Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini uskoo ennätyksellisen tulostahdin jatkuvan tänäkin vuonna.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille