Globalfoundries investoi 5,4 miljardilla dollarilla tänä vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Globalfoundries investoi 5,4 miljardilla dollarilla tänä vuonna
AMD:n, Qualcommin ja STMicroelectronicsin sopimusvalmistaja Globalfoundries aikoo investoida tämän vuoden aikana 5,4 miljardia dollaria sen nykyisten tehtaiden päivittämiseen ja uuden tehtaan rakentamiseen New Yorkin osavaltiossa.

Investoinnit ovat erittäin suuret, sillä yhtiön menot vuonna 2010 olivat vain puolet tästä investoitavasta summasta. Summaa voi suhteuttaa myös TSMC:n suunnittelemiin yli 5,9 miljardin dollarin investointehin tälle vuodelle, kun ottaa huomioon että TSMC on selvästi suurempi alallaan kuin Globalfoundries.

Investoinnilla rakennetaan uusi tehdas New Yorkin osavaltiossa sijaitsevaan Saratoga Countryyn. Lisäksi rahalla on tarkoitus laajentaa yhtiön kruununjalokiveä eli Dresdenissä sijaitsevaa Fab 1 -tehdasta. Fab 1:ssä on tarkoitus laajentaa 45, 40 ja 28 nanometrin tuotantolinjojen kapasiteettia kasvaneen kysynnän vuoksi. Lisäksi tehtaalla aloitetaan valmistelutyöt 22 nanometrin prosessin käyttöönotolle. Fab 1:ssä, Fab2:ssa ja Fab 7:ssa tehtyjen laajennustöiden jälkeen Globalfoundries kykenee valmistamaan kuukaudessa 190.000 piikiekkoa (300 mm).

Investointikuluihin kuuluu myös Abu Dhabissa sijaitsevan tehtaan taloudellinen tukeminen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille