AfterDawn logo

KFA2:n GeForce GTX 460 ei tarvitse näyttökaapelia

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Näytönohjainvalmistaja Galaxy on julkaissut KFA2-brändillään kokonaan ilman näyttöliitäntöjä olevan näytönohjaimen, uutisoi Bit-tech. Kaapeleiden sijaan KFA2 GeForce GTX 460 WHDI käyttää nimensä mukaisesti WHDI-standardin (Wireless Home Digital Interface) mukaista langatonta tekniikkaa kuvan välitykseen.

Kuvan saamiseksi näytölle tai television ruudulle riittää paketin mukana tulevan vastaanottimen kiinnittäminen näyttölaitteeseen. WHDI-standardissa käytetään 40 MHz:n kokoista taajuuskaistaa, jonka avulla voidaan lähettää pakkaamatonta 1080p-tason videokuvaa 60 Hz:n taajuudella noin 30 metrin säteelle. Kortti sisältää yhteensä viisi antennia, joiden signaalin pitäisi yltää myös seinien läpi.

WHDI tukee myös HDCP 2.0 -standardia, eli suojatun videomateriaalin, kuten Blu-ray-elokuvien katselu onnistuu langattoman yhteyden yli. Perinteisten näyttöliitäntöjen puuttumisen lisäksi KFA2 GeForce GTX 460 WHDI noudattaa Nvidian referenssimallia kellotaajuuksien ja suorituskyvyn osalta.

Kortti on tulossa myyntiin lähiaikoina kahden vuoden takuulla varustettuna, mutta kortin myyntihintaa ei ole vielä paljastettu.



Kuva:Bit-tech

4 KOMMENTTIA

eddison841/4

Hieno on idea, mutta ei tuosta ainakaan extraa viitsisi maksaa.
Normioloissa kuitenkin keskusyksiköltä joitain piuhoja työpöydälle tulee.
HTPC on ainoa käyttö, mihin näkisin järkeväksi nykyisellään, mutta 460 on melko lämmin ja äänekäs kortti siihen käyttöön, pienempitehoinenkin piisaa.

Asentaja123 (vahvistamaton)2/4

Monella on varmasti kiinnostusta tätä kohtaan, kun seinässä telkun takana on vain antennipistoke ja pistorasia, eikä kiinnostusta vetää ylimääräisiä kaapeleita seinää pitkin.

Herra_X3/4

Näin se tekniikkaa kehittyy. Yleistyminen toisi valmistuskustannukset alemmaksi, jolloin voidaan kuvitella käytettävän kyseistä tekniikkaa myös low-end tason näytönohjaimissa. Tuollaiselle löytyisi aivan varmasti monelaista hyötykäyttöä.

Arzgahhh4/4

oho nyt se sitten tapahtu! Kelpaakohan toi ihan pelaamiseenkin?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT