KFA2:n GeForce GTX 460 ei tarvitse näyttökaapelia

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

KFA2:n GeForce GTX 460 ei tarvitse näyttökaapelia
Näytönohjainvalmistaja Galaxy on julkaissut KFA2-brändillään kokonaan ilman näyttöliitäntöjä olevan näytönohjaimen, uutisoi Bit-tech. Kaapeleiden sijaan KFA2 GeForce GTX 460 WHDI käyttää nimensä mukaisesti WHDI-standardin (Wireless Home Digital Interface) mukaista langatonta tekniikkaa kuvan välitykseen.

Kuvan saamiseksi näytölle tai television ruudulle riittää paketin mukana tulevan vastaanottimen kiinnittäminen näyttölaitteeseen. WHDI-standardissa käytetään 40 MHz:n kokoista taajuuskaistaa, jonka avulla voidaan lähettää pakkaamatonta 1080p-tason videokuvaa 60 Hz:n taajuudella noin 30 metrin säteelle. Kortti sisältää yhteensä viisi antennia, joiden signaalin pitäisi yltää myös seinien läpi.

WHDI tukee myös HDCP 2.0 -standardia, eli suojatun videomateriaalin, kuten Blu-ray-elokuvien katselu onnistuu langattoman yhteyden yli. Perinteisten näyttöliitäntöjen puuttumisen lisäksi KFA2 GeForce GTX 460 WHDI noudattaa Nvidian referenssimallia kellotaajuuksien ja suorituskyvyn osalta.

Kortti on tulossa myyntiin lähiaikoina kahden vuoden takuulla varustettuna, mutta kortin myyntihintaa ei ole vielä paljastettu.


Kuva:Bit-tech

4 kommenttia

eddison84
Hieno on idea, mutta ei tuosta ainakaan extraa viitsisi maksaa.
Normioloissa kuitenkin keskusyksiköltä joitain piuhoja työpöydälle tulee.
HTPC on ainoa käyttö, mihin näkisin järkeväksi nykyisellään, mutta 460 on melko lämmin ja äänekäs kortti siihen käyttöön, pienempitehoinenkin piisaa.

EVGA P55 FTW - i5 750 - 4GB - GTX 460 1GB - Benq 22"
Samsung NC10, Asus Eee PC 1215N
Samsung Galaxy Note

Anonymous User
Monella on varmasti kiinnostusta tätä kohtaan, kun seinässä telkun takana on vain antennipistoke ja pistorasia, eikä kiinnostusta vetää ylimääräisiä kaapeleita seinää pitkin.
Herra_X
Näin se tekniikkaa kehittyy. Yleistyminen toisi valmistuskustannukset alemmaksi, jolloin voidaan kuvitella käytettävän kyseistä tekniikkaa myös low-end tason näytönohjaimissa. Tuollaiselle löytyisi aivan varmasti monelaista hyötykäyttöä.
Arzgahhh
oho nyt se sitten tapahtu! Kelpaakohan toi ihan pelaamiseenkin?

ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille