OCZ lopettaa keskusmuistien valmistamisen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

OCZ lopettaa keskusmuistien valmistamisen
Muistiratkaisuihin keskittynyt OCZ lopettaa DRAM-tuotantonsa. Viime elokuussa yhtiö kertoi keskittyvänsä DRAM-muisteissa vain teholuokan malleihin ja muistikitteihin. OCZ aikoo keskittää voimavaransa vastaisuudessa SSD-muisteihin. Tuotanto lopetetaan 28. helmikuuta 2011.

Uutisoimme eilen DDR3- ja DDR2-muistien hintojen romahtaneen viimeisen puolen vuoden aikana. OCZ:n liikevaihdosta vain 22 prosenttia tuli kolmannella vuosineljänneksellä DRAM-muisteista, eikä tällä markkinaosa-alueella ole näkyvissä voimakkaan kasvun merkkejä.

Tästä syystä OCZ aikookin siirtää voimavaransa DRAM-muisteista paljon tuottoisampaan bisnekseen eli SSD-asemien valmistamiseen, joka kattaa jo nykyään suurimman osan yhtiön liikevaihdosta (78 %). OCZ:n SSD-asemista saama tuotto kasvoi 325 prosenttia. Yhtiö keskittyy myymään SSD-asemiaan OEM-valmistajille ja yrityksille, mutta asemia tarjotaan kaikissa markkinasegmenteissä. Käytännössä siis kuluttajamarkkinoille suunatut mallit eivät häviä minnekään.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä