OCZ lopettaa keskusmuistien valmistamisen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

OCZ lopettaa keskusmuistien valmistamisen
Muistiratkaisuihin keskittynyt OCZ lopettaa DRAM-tuotantonsa. Viime elokuussa yhtiö kertoi keskittyvänsä DRAM-muisteissa vain teholuokan malleihin ja muistikitteihin. OCZ aikoo keskittää voimavaransa vastaisuudessa SSD-muisteihin. Tuotanto lopetetaan 28. helmikuuta 2011.

Uutisoimme eilen DDR3- ja DDR2-muistien hintojen romahtaneen viimeisen puolen vuoden aikana. OCZ:n liikevaihdosta vain 22 prosenttia tuli kolmannella vuosineljänneksellä DRAM-muisteista, eikä tällä markkinaosa-alueella ole näkyvissä voimakkaan kasvun merkkejä.

Tästä syystä OCZ aikookin siirtää voimavaransa DRAM-muisteista paljon tuottoisampaan bisnekseen eli SSD-asemien valmistamiseen, joka kattaa jo nykyään suurimman osan yhtiön liikevaihdosta (78 %). OCZ:n SSD-asemista saama tuotto kasvoi 325 prosenttia. Yhtiö keskittyy myymään SSD-asemiaan OEM-valmistajille ja yrityksille, mutta asemia tarjotaan kaikissa markkinasegmenteissä. Käytännössä siis kuluttajamarkkinoille suunatut mallit eivät häviä minnekään.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille