Muistin hinnat romahtaneet

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Muistin hinnat romahtaneet
Kysyntää suurempi tarjonta on laskenut DDR3- ja DDR2-muistien hintoja, uutisoi Tom's Hardware tutkimusyhtiö iSupplin tilastoihin viitaten.

Tutkimusyhtiön mukaan 2 GB kokoisen DDR3-muistimoduulin sopimushinta valmistajilla on tällä hetkellä noin 21 dollarin luokkaa, mikä on yli puolet vähemmän kuin kesäkuun 44 dollarin kappalehinta. Myös DDR2-muistin hinta on alhaalla, mutta DDR3-muistin halventuminen on nopeampaa johtuen sen yleisyydestä markkinoilla.

Hintoja on laskenut tietokoneiden heikko kysyntä erityisesti viime vuoden ensimmäisen puoliskon aikana sekä vuoden toisen puoliskon aikana lisääntynyt tuotanto ja muistien toimitukset.

Vaikka muistin nykyinen hinta syö muistivalmistajien katteita, PC-valmistajien odotetaan hyödyntävän tilannetta ja varustavan PC-kokoonpanot aiempaa suuremmilla muistimäärillä. iSupplin mukaan PC-koneista löytyvän muistin määrä kasvoi 24 prosentilla viime vuoden aikana ja kasvun odotetaan jatkuvan entistä kiivaampana tänä vuonna.

3 kommenttia

Sandels12
Varmaa jossain HP:n "überpakettikoneessa" kohta 12 gigaa muistia...
johtaja59
ja sitä hitainta muistia mitä markkinoilla löytyy
JustGamer
Kyllä niissä romuissa on jo nyt 12GB muistejakin nähty. Tietty varmaan se rupee yleistymään tän myötä, en ihmettelis vaikka Gigantin mainoslehdessä tulis jo vastaan 24GB konekin. Sieltä puljusta en ihmettele enää mitään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10. tammikuuta, 2011 @ 23:06

Kommentoi uutista