AfterDawn logo

Asukselta Micro-ATX-emolevy Fusionilla ja EFI-biosilla

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

AMD:n viime viikolla julkistamia Fusion-sarjan prosessoreita on jo nähty useissa pienissä kannettavissa ja Mini-ITX-kokoluokan emolevyissä, mutta Asus on julkistanut kaksi uutta Micro-ATX-luokkaan sijoittuvaa Fusion-emolevyä, kertoo NordicHardware.

Energiatehokkaan prosessorin ja DirectX 11 -rajanpintaa tukevan Radeon HD 6310 -näytönohjaimen yhdistävän E-350 APU:n lisäksi emolevyltä löytyy EFI-bios sekä Asuksen perinteiset ylikellotus- ja virransäästöominaisuudet. Passiivijäähdytetty E-350 tukee myös UVD3-videopurkuominaisuutta, jonka ansiosta E35M1-M - ja E35M1-M Pro -emolevyt sopivat erittäin hyvin HTPC-kokoonpanoihin.

Brazos-alustan Hudson-M1-piirisarja sisältää tuen SATA 6.0 Gbps -liitännälle ja E45M1-M Pro -mallissa on käytössä myös USB 3.0 -tuki. Lisäksi molemmissa emolevyissä on tarjolla HDMI, VGA, DVI, 6-kanavainen optinen SPDIF-ulostulo ja 8-kanavainen äänen ulostulo HDMI:n läpi.


Emolevy tukee Asuksen perinteisiä virransäästö- ja ylikellotusosovelluksia, kuten AI Suite II -ja Turbo V -toimintoja ja emolevy sisältää myös EPU-toimminnon ja nopean ylikellotuksen mahdollistavan Turbo Key II -toiminnon.

Mielenkiintoisin ominaisuus on kuitenkin tähän mennessä harvoista emolevyistä löytyvä EFI-standardin mukainen BIOS-piirin korvaava järjestelmä, joka kätevän graafisen käyttöliittymän lisäksi nopeuttaa käynnistysaikoja ja lisää järjestelmän käyttömahdollisuuksia.

1 KOMMENTTI

epietari (vahvistamaton)1/1

?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT