Intel ei näe Windows 8:n ARM-tukea uhkana

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intel ei näe Windows 8:n ARM-tukea uhkana
Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini ei näe tulevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän ARM-tukea uhkana yhtiön x86-pohjaisille prosessoreille. Microsoftin ilmoitusta tulevan Windows-version ARM-tuesta on pidetty nykyisen Wintel-liiton rakoilemisena, mutta Otellinin mukaan ARM-tuki ei ollut erityisen suuri uutinen eikä se edes muuta nykyistä tilannetta juurikaan.

"Windows CE ja Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmät toimivat jo nykyään pelkästään ARM-alustalla ja Windows 8:n ARM-tuki on pelkkää jatkoa nykyiselle tilanteelle", Otellini analysoi Total Telecom -sivustolle antamassaan haastattelussa.

Otellinin mielestä Windows 8:n laajempi käyttö mobiililaitteissa on itse asiassa hyvä tilanne Intelille, sillä samainen Windows 8 tukee myös Intelin prosessoreita. Tämä laajentaa Intelin nykyistä markkina-aluetta myös tablet-laitteisiin ja älypuhelimiin, joissa Intelillä ei ole juurikaan jalansijaa tällä hetkellä.

1 kommentti

syrtek66
Varsinkin kun Intel puuhaa noksun kanssa linuxin pohjautuvassa Meego käyttöjärjestelmän kanssa.

En näe Windows 8 ja ARM laitetta kovin suuressa huudossa, ensimmäisenä tulee mieleen kalliit Windows lisenssit jotka nostaa huomattavasti laitteen hinnan ja kustannuksia.

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille