AfterDawn logo

Intel ei näe Windows 8:n ARM-tukea uhkana

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini ei näe tulevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän ARM-tukea uhkana yhtiön x86-pohjaisille prosessoreille. Microsoftin ilmoitusta tulevan Windows-version ARM-tuesta on pidetty nykyisen Wintel-liiton rakoilemisena, mutta Otellinin mukaan ARM-tuki ei ollut erityisen suuri uutinen eikä se edes muuta nykyistä tilannetta juurikaan.

"Windows CE ja Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmät toimivat jo nykyään pelkästään ARM-alustalla ja Windows 8:n ARM-tuki on pelkkää jatkoa nykyiselle tilanteelle", Otellini analysoi Total Telecom -sivustolle antamassaan haastattelussa.

Otellinin mielestä Windows 8:n laajempi käyttö mobiililaitteissa on itse asiassa hyvä tilanne Intelille, sillä samainen Windows 8 tukee myös Intelin prosessoreita. Tämä laajentaa Intelin nykyistä markkina-aluetta myös tablet-laitteisiin ja älypuhelimiin, joissa Intelillä ei ole juurikaan jalansijaa tällä hetkellä.

1 KOMMENTTI

syrtek661/1

Varsinkin kun Intel puuhaa noksun kanssa linuxin pohjautuvassa Meego käyttöjärjestelmän kanssa.

En näe Windows 8 ja ARM laitetta kovin suuressa huudossa, ensimmäisenä tulee mieleen kalliit Windows lisenssit jotka nostaa huomattavasti laitteen hinnan ja kustannuksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT