AMD haluaa pitää kolmiytimiset prosessorit markkinoilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD haluaa pitää kolmiytimiset prosessorit markkinoilla
Suoritinvalmistaja AMD on kertonut työpöytäratkaisujen tuotemarkkinointijohtaja Matt Davisin suulla HardwareHeaven.comin haastattelussa, että se haluaa pitää kolmiytimiset prosessorit edelleen markkinoilla. Kolmiytimiset prosessorit tarjoavat AMD:n mukaan erinomaista suorituskykyä edulliseen hintaan, joten ne ovat kuluttajien näkökulmasta hyviä ostokohteita.

Davis kertoo, että AMD aikoo pitää kolmiytimiset prosessorit mallistossaan niin kauan kuin niiden tuotanto on kannattavaa ja kuluttajilta löytyy ostohaluja. Hänen mukaansa kolmen ytimen etuna kahteen ytimeen on se, että yksi ydin voidaan uhrata kokonaan käyttöjärjestelmän ja muiden taustapalveluiden käyttöön. Loput kaksi ydintä säästyy näin ollen vaativampaan laskentaan.

AMD:n halut herättää kummastusta, sillä kolmiytimisten prosessoreiden valmistaminen yhtiön tulevalla Bulldozer-arkkitehtuurilla vaikuttaisi erittäin hankalalta. Bulldozer-arkkitehtuurin ideana on se, että prosessori rakentuu moduuleista, jotka ovat puolestaan kahden prosessoriytimen kokonaisuuksia. Moduulin sisäiset ytimet ovat kyllä itsenäisiä yksiköitä (ne jakavat ainoastaan joitain toimintaja keskenään), mutta tässä vaiheessa on epävarmaa voiko AMD poistaa käytöstä yhden ytimen moduulin sisältä.

Epäviralliset tiedot tulevista Bulldozer-prosessoreista viittaavat siihen, että AMD:lta on tulossa ainoastaan prosessoreita, joissa on parillinen määrä ytimiä. Tämä tarkoittaisi silloin sitä, että AMD:n K10.5-arkkitehtuuri saa lisää elinaikaa kolmiytimisten prosessoreiden muodossa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille