Sapphirelta Sandy Bridge -emolevy

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Sapphirelta Sandy Bridge -emolevy
Näytönohjainvalmistajana profiloitunut Sapphire on esitellyt Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla Intelin uusien Sandy Bridge -prosessoreille tarkoitettua LGA 1155 -kantaista emolevyä. Emolevy perustuu Intelin P67-piirisarjaan. Tällä hetkellä emolevy tunnetaan PC-CI7S42P67-nimellä, mutta lopullinen myyntinimi tulee todennäköisesti olemaan paremmin suuhun sopiva.

Sapphire ei ole täysin uusi tekijä emolevyvalmistajana, mutta aikaa viimeisen Intel-pohjaisen emolevyn julkistamisesta on vierähtänyt jo pitkä tovi. Sapphiren tuorein Intel-emolevy on nimittäin LGA 775 -kantainen, ajalta jolloin ATI vielä valmisti Intelin prosessoreille piirisarjoja. Sapphire on kyllä ollut mukana emolevymarkkinoilla, mutta se on valmistanut emolevyjä lähinnä AMD:n prosessoreille. Sapphire on AMD:n läheinen yhteistyökumppani.

SemiAccurate-sivuston kuviin päässyt emolevy ei ole vielä myyntikunnossa ja sille on annettukin Rev: 0.0 -leima. Emolevyltä löytyy näytönohjainten kaistanleveyksiä säätelevä Lucid Hydra -piiri, johon on kytketty kiinni kolme PCIe x16 -liitäntää. Emolevyltä löytyy vielä neljäs PCIe x16 -paikka, mutta se toimii x4-nopeudella. Sapphire on lisännyt emolevylle vielä kaksi PCI-paikkaa, mutta jättänyt PCIe x1 -paikat pois.

Sapphiren emolevyyn on lisätty kolme SATA 3 Gb/s- ja kolme SATA 6 Gb/s -paikkaa. Takapaneelista löytyy kuusi USB 2.0- ja kaksi USB 3.0 -porttia. Verkkoliitäntöjä on kaksi ja takapaneeliin on lisätty myös Bluetooth-sovitin.

2 kommenttia

Arzgahhh
noho tohon vois itte miettiä päivitystä. Tosta puuttuu enää vain W-lan sovitin!

ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


Anonymous User
vähän huolestuttaa tuo piirisarjan jäähdytys. etenkin kun se jää pahasti tonne näytönojaimien alle ja ritilän päällä on logon omaava alumiinilevy. melkein jos vesiblokin tuohon saisi, niin emo voisi olla aika oivallinen. pidän jotenkin tuosta komponettien asettelusta, vaikkakin lyhyet PCIE-paikat on jätettykin emolevyltä pois. plussana vielä se, että PATA- ja levykeasema liittimet on heivattu tekeleestä mäkeen ja näin ollen se näyttää oikeasti tämän vuosituhannen emolevyltä. kukaan ei tunnu tuosta virransyötöstä mainitsevan mitään, mutta vähän veikkaan, että se on 8+3 PWM.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille