Videolla: MSI P67A-GD65 -emolevyn graafinen BIOS-korvike

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Videolla: MSI P67A-GD65 -emolevyn graafinen BIOS-korvike
Intelin Sandy Bridge -prosessoreiden saapumisen myötä yhä useampi emolevyvalmistaja on päättänyt siirtyä jo pitkään odotettuun vanhan BIOS-järjestelmän korvaavaan UEFIin. Yksi UEFI-biosin sisältävä uusi emolevy on MSI:n P67-piirisarjallinen P67A-GD65. Guru3D-sivusto on julkaissut kattavan esittelyn hiirellä ohjattavasta Click BIOS -nimellä kutsutusta järjestelmästä.

Yksi suurimpia käyttäjälle näkyviä uudistuksia on vanhan tekstipohjaisen käyttöliittymän muuttuminen hiirellä ohjattavaksi ja nykyaikaisilla grafiikoilla koristelluksi. Vaikka UEFIn tarjoamat mahdollisuudet ovat erittäin kattavat, valmistajien tähän asti nähdyt versiot eivät ole juuri eronneet vanhasta järjestelmästä animoituja ikoneita ja muuta koristetta lukuun ottamatta. Graafisen käyttöliittymän lisäksi UEFI tuo mukanaan mahdollisuuden käyttää yli 2 TB kokoista kiintolevyä järjestelmän käynnistyslevynä ja se esimerkiksi nopeuttaa lisälaitteiden tunnistusta ja lyhentää käynnistysaikoja.

Sama tuntuisi olevan tilanne MSI:n kohdalla, jonka Click BIOS sisältää kiiltävät ikonit päävalikossa, mutta asetusvalikot muistuttavat erehdyttävästi vanhaa järjestelmää hiiriohjattuna versiona. Guru3D:n hieman yli seitsemän minuutin mittaisella videolla tutkitaan Click BIOSin eri valikoita iloisen trancen siivittämänä.

4 kommenttia

questo
Aika nätti jos tulee yleistymään.
Paspartu
Onhan toi BIOS melkoinen muinaisjäänne, lähinnä ihme, että tähän suuntaan ei olla menty aiemmin.

P2 965BE c3 / Noctua NH-D14 / Crosshair Formula lll / 4BG Kingston HyperX 1600mhz / ATI Radeon HD5870 / Corsair 650HX/ INTEL X25 M2 SSD 80GB, Samsung F3 1TB & Win 7 64bit

MaRc0oLi0
P67 lautaa alle siis...

Antec Three Hundred + Corsair HX520 | Asus P8P67 Pro | Intel i5 2500k @ 4.8Ghz 24/7 | Zotac GeForce GTX 470 | 4x1Gb OCZ Platinum 1600Mhz 7-7-7 DDR3 | 1.25 Teraa | Seiska Ultimate x64 | HP 2309m 23" + 32" @ Full HD | Razeria ym...

johtaja59
No mutta hiiribios tuli jo joskus 15v sitten (taisi olla AMI), joten ei se uusi juttu ole.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille