AfterDawn logo

Videolla: MSI P67A-GD65 -emolevyn graafinen BIOS-korvike

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Intelin Sandy Bridge -prosessoreiden saapumisen myötä yhä useampi emolevyvalmistaja on päättänyt siirtyä jo pitkään odotettuun vanhan BIOS-järjestelmän korvaavaan UEFIin. Yksi UEFI-biosin sisältävä uusi emolevy on MSI:n P67-piirisarjallinen P67A-GD65. Guru3D-sivusto on julkaissut kattavan esittelyn hiirellä ohjattavasta Click BIOS -nimellä kutsutusta järjestelmästä.

Yksi suurimpia käyttäjälle näkyviä uudistuksia on vanhan tekstipohjaisen käyttöliittymän muuttuminen hiirellä ohjattavaksi ja nykyaikaisilla grafiikoilla koristelluksi. Vaikka UEFIn tarjoamat mahdollisuudet ovat erittäin kattavat, valmistajien tähän asti nähdyt versiot eivät ole juuri eronneet vanhasta järjestelmästä animoituja ikoneita ja muuta koristetta lukuun ottamatta. Graafisen käyttöliittymän lisäksi UEFI tuo mukanaan mahdollisuuden käyttää yli 2 TB kokoista kiintolevyä järjestelmän käynnistyslevynä ja se esimerkiksi nopeuttaa lisälaitteiden tunnistusta ja lyhentää käynnistysaikoja.

Sama tuntuisi olevan tilanne MSI:n kohdalla, jonka Click BIOS sisältää kiiltävät ikonit päävalikossa, mutta asetusvalikot muistuttavat erehdyttävästi vanhaa järjestelmää hiiriohjattuna versiona. Guru3D:n hieman yli seitsemän minuutin mittaisella videolla tutkitaan Click BIOSin eri valikoita iloisen trancen siivittämänä.


4 KOMMENTTIA

questo1/4

Aika nätti jos tulee yleistymään.

Paspartu2/4

Onhan toi BIOS melkoinen muinaisjäänne, lähinnä ihme, että tähän suuntaan ei olla menty aiemmin.

MaRc0oLi03/4

P67 lautaa alle siis...

johtaja594/4

No mutta hiiribios tuli jo joskus 15v sitten (taisi olla AMI), joten ei se uusi juttu ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT