Samsung julkaisi Windows 7 hybridi-tabletin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsung julkaisi Windows 7 hybridi-tabletin
Samsung esitteli uuden tablet-mallin, jossa eilen nähdyn Asus-mallin tapaan löytyy näytön alta paljastuva näppäimistö. Erona Asuksen Eee Pad Slider -malliin on kuitenkin Windows 7 -käyttöjärjestelmä ja Intelin myöhemmin virallisesti julkaistava Oak Trail -mobiilialusta.

Samsung Sliding PC 7 Series -sarjan ensimmäinen malli painaa noin kilon ja se on varustettu 10,1 tuuman näytöllä, jonka resoluutio on 1366x768. Windows 7 Home Premium -käyttöjärjestelmän päällä on kosketusohjausta helpottava Samsungin oma Touch Launcher -käyttöliittymä. Näyttöpaneelin alta paljastuu lähes täysikokoinen QWERTY-näppäimistö Windosin käyttöä helpottavalla kosketusohjaimella varustettuna.

Windows 7 pyörii laitteessa 1,66 GHz:n taajuudella toimivan Atom Z670 -prosessorin voimin ja muistia löytyy 2 GB. Tallenusratkaisuksi on tarjolla 32 GB tai 64 GB kokoinen SSD-asema. Lisäksi laitteesta löytyy kortinlukija, 1,3 MP nettikamera, 802.11 b/g/n WiFi, 3G, WiMAX, HDMI- sekä USB-portti ja 9 tunnin käyttöä lupaava akku.

Samsungin mukaan laite yhdistää sekä tablet-koneiden että perinteisten kannettavien hyvä puolet. Yhtiön mukaan sen kosketusnäyttö sopii loistavasti erilaisten sisältöjen vaivattomaan kuluttamiseen, mutta näppäimistö tarjoaa tarpeeksi joustavuutta myös suurimittaisempaan tietokoneen tarpeeseen ja sisältöjen luomiseen.

Laite saapuu kauppoihin tiettävästi maaliskuussa ja hinnaksi on ilmoitettu 699 dollaria. Engadget kuvasi lyhyen videon näyttömekanismin toiminnasta.


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille