OCZ esitteli uuden SSD-asemansa hurjia nopeuksia

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

OCZ esitteli uuden SSD-asemansa hurjia nopeuksia
SSD-valmistajien kärkinimiin kuuluva OCZ on esitellyt CES-messuilla vielä julkaisemattomia uuteen SandForce SF-2000 -ohjaimeen perustuvia SSD-asemia. SandForce julkaisi tulevien ohjaintensa tietoja jo aiemmin syksyllä. Tiedot kuulostivat lähes liian hyviltä pitääkseen paikkansa, mutta OCZ:n Vertex Pro 3 -asemaa testanneen Anandtechin mukaan suorituskyky jopa ylitti odotukset.

Esillä olleissa prototyyppimalleissa käytetään Toshiban 32 nm:n tekniikalla valmistettua toggle-mode-NAND-muistia, mutta markkinoille tulevissa malleissa tullaan käyttämään Intelin 25nm:n MLC- ja eMLC-tyyppisiä NAND-siruja. Uusi SF-2582-ohjain tukee SATA 6.0 Gbps -liitäntää ja asema on ulkoisilta mitoiltaan 2,5 tuuman kokoinen.

OCZ:n mukaan asema kykenee jopa 75K I/O-operaatioon sekunnissa 4K kokoisilla datamäärillä. Jatkuvien lukuoperaatioiden maksiminopeudeksi kerrotaan jopa 550 MB/s ja kirjoitusoperaatiotkin yltävät 525 MB/s tasolle. Anandtechin mittausten mukaan täysin pakkautumattoman datan kirjoitusnopeus jää puoleen suurimmasta mahdollisesta, mikä on silti huomattavasti tämän päivän asemia enemmän. Tarjolla on kokovaihtoehtoja 64 gigatavusta aina 512 gigatavuun saakka.

Asemien hintatietoja ei luonnollisesti ole vielä ilmoitettu ja julkaisuajankohdaksi kerrotaan vuoden toinen neljännes.

1 kommentti

necq
Mutta kallista on, kallista on... :D Olishan se tuollanen tietty mukava olla läppärissäkin, nopeutuisi "hieman".

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille