Microsoftilta monikosketuksella ohjattava hiiri

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Microsoftilta monikosketuksella ohjattava hiiri
Microsoft on esitellyt CES-messuilla Las Vegasissa yhtiön uutta monikosketusta tukevaa Touch Mouse -hiirtä. Hiiri muistuttaa ulkoisesti paljon tavallista hiirtä, mutta toiminnoiltaan se on lähellä Applen Magic Mousea. Touch Mouse jatkaa Arc Touch Mousen aloittamaa Microsoftin kosketushiiriperhettä.

Touch Mouse -hiirestä ei löydy perinteisiä vierityspyörää, mutta tutut oikea ja vasen näppäin sen sijaan löytyvät hiirestä. Vierityspyörän on korvannut toiminnoiltaan paljon kattavampi kosketuspinta, joka levittäytyy koko hiiren yläpuolen etuosaan. Kosketuspinnalla on mahdollisuus vierittää sivua niin ylös-alas- kuin vasen-oikea-suunnassakin.

Hiiren kosketuspinta osaa erottaa sormen koon. Peukalokosketuksen perusteella voi sivua vierittää ylös tai alas, mutta muun yhden sormen kosketuksella voi käyttää tarkkaa hypervieritystä (liikkua sivulla tarkasti kaksiulotteisesti).

Kahdella sormella voi zoomailla ikkunoita tai pudottaa niitä tai asetella viereikkäin. Kolmen sormen kosketuksella on mahdollista siirtyä aktiivisesta ikkunasta toiseen tai tiputtaa kaikki ikkunat alas. Hiiri toimii ainoataan Windows 7 -käyttöjärjestelmässä ja maksaa 79,95 dollaria. Hiiri tulee myyntiin todennäköisesti vasta toukokuussa.

Alla olevassa videossa esitellään hiiren kosketustoimintoja:

1 kommentti

robsku
Turhuuksien rovio... Ei niin etten olisi hiiritoimivuuteen panostanut myös, mutta jo pari vuotta ensisijainen käyttöliittymän parannus tapa on ollut hiiren tarpeen eliminointi ja näppistoimintojen optimointi... Nopeampaa 4 most things.

Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille