Nvidia suunnittelee omaa ARM-prosessoria

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidia suunnittelee omaa ARM-prosessoria
AMD:n ja Intelin uudet GPU:n ja CPU:n yhdistävät ratkaisut ovat jättäneet Nvidian yksin erillisratkaisujen varaan, mutta Nvidialla on uusi ässä hihassa, sen tuleva oma työpöytäkoneisiin ja palvelimiin tarkoitettu suoritin, jossa yhdistyy ARM-prosessori ja Nvidian GPU.

Nvidia julkisti Project Denverin CES-messuilla, ja sen tarkoituksena on luoda Nvidian oma kustomoitu ARM-suoritin johon on lisätty Nvidian oma näytönohjain samalle piirille samaan tapaan kuin AMD:n Fusion. Nvidia jatkaa kuitenkin edelleen Tegran kehitystä ja on lisensoinut nykyisen Cortex A15 -ytimen tulevia mobiilituotteitaan varten.

Nvidian mukaan ARM-suoritinmarkkinat kasvavat jatkossa kovaa tahtia, joka on melko todennäköistä varsinkin kun Microsoftin ARM-Windowsin tulo on jo varmistettu. ARM-suoritinten tehojen kasvaessa koko ajan ja käyttöjärjestelmätuen parantuessa Intelin ja AMD:n X86-suorittimet voivat todella joutua kovaan kilpailuun käyttäjien suosiosta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille