Micronin uusi SSD kasvattaa nopeutta ja tallennustiheyttä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Micronin uusi SSD kasvattaa nopeutta ja tallennustiheyttä
Micron on julkistanut toisen sukupolven version markkinoita pitkään hallinneesta Crucialin nimellä myydystä RealSSD C300 -asemasta, kertovat netin uutissivustot. Kuten edeltäjänsä, C400 käyttää SATA 6.0 Gb/s -liitäntää. C400-asemassa käytetyt NAND-sirut on nyt kuitenkin valmistettu aiempaa pienemmällä 25nm:n valmistustekniikalla ja myös muistiohjain on päivitetty.

Asemista on tarjolla kokovaihtoehtoja 64 gigatavusta aina 512 gigatavuun saakka. Uudistettu muisti ja muistiohjain mahdollistavat parhaimmillaan 415 MB/s lukunopeuden, mikä on Micronin mukaan noin 17 prosentin kasvu aiempaan sukupolveen (C300) verrattuna. Kirjoitusnopeudet yltävät enintään 260 MB/s tasolle. Muistikanavien määrä vaikuttaa suorituskykyyn, eli luku- ja kirjoitusnopeudet laskevat tallennuskapasiteetin laskun myötä.

Pienempään valmistusprosessiin siirtyminen on laskenut myös valmistuskuluja. Anandtechin mukaan 512 gigatavun aseman hinnaksi muodostuu tuhannen kappaleen erinä 825 dollaria, mikä tarkoittaa 1,6 dollaria gigatavulta. Suurempimittainen siirtymä uuteen prosessiin luultavasti laskee hintoja entisestään. C400 tulee myyntiin Micronin vähittäismyyntiosaston Crucialin kautta Crucial M4 -nimellä joskus helmikuun aikana.

Micron esittelee uutta levyä Youtube-videolla, jossa SSD-asemalla varustettu kannettava päihittää perinteisen kiintolevyn noin 100 - 0.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille