Marvell helpottaa SSD-aseman ja kiintolevyn yhdistämistä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Marvell helpottaa SSD-aseman ja kiintolevyn yhdistämistä
Piirivalmistaja Marvel on julkaissut SATA 6.0 Gb/s -ohjaimen HyperDuo tekniikalla, joka mahdollistaa SSD-asemien ja perinteisten kiintolevyjen yhdistämisen yhdeksi tallennuskokonaisuudeksi. Asiasta uutisoi TechConnect Magazine. Tarkoituksena on nopeuttaa järjestelmän toimintaa tallentamalla paljon käytetyt tiedostot SSD-asemalle säilyttäen kopiot kaikesta tilavammalla kiintolevyllä.

Marvellin ohjaimen "älykkäiden algoritmien" avulla saavutetaan yhtiön mukaan jopa 80 prosenttia pelkkään SSD-asemaan pohjautuvan järjestelmän suorituskyvystä. Samalla voidaan säästää kuluissa käyttämällä hinnaltaan halvempia kiintolevyjä isojen datamäärien tallennukseen.

88SE9130-niminen piiri mahdollistaa kaksi eri toimintatilaa SSD/HDD-kokoonpanoille. Tarjolla on "Safe Mode", joka peilaa usein käytetyn datan SSD-asemalle parhaan mahdollisen kestävyyden aikaansaamiseksi ja "Capacity Mode" joka käyttää kiintolevyä suurimpaan osaan tallennustarpeista. Toimintatilasta riippumatta asemat näkyvät käyttäjälle yhtenä kokonaisuutena.

Emolevyvalmistajista ainakin Asus, ASRock, MSI ja Gigabyte ovat tuomassa markkinoille Marvellin 88SE9130-piirillä varustettuja tuotteita.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille