Asus julkaisi neljä tablettia eri käyttötarkoituksiin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Asus julkaisi neljä tablettia eri käyttötarkoituksiin
Asus on aloittanut CES-messuilta odotetun tablet-julkistusten sarjan päivän verran etuajassa julkistamalla kokonaista neljä hyvin erilaista tablet-mallia. Asus on panostanut pelkän tablet-toiminnallisuuden lisäksi pitkälle integroituihin lisälaitteisiin, kuten kokoon taittuviin näppäimistöihin ja telakointiaseman sekä näppäimistön sisältäviin kokoonpanoihin.

Kaikki mallit on nimetty Asuksen netbook-koneista tutun Eee-sarjan mukaan. Neljästä uudesta mallista kolme käyttää Googlen tulevaa Android 3.0 Honeycomb -käyttöjärjestelmää ja yksi täysiveristä Windows 7 -järjestelmää.

Eee Pad Slider

10,1" kokoinen tabletti sisältää kokoontaitettavan täyden qwerty-näppäimistön, mikä lienee mieluinen ominaisuus enemmän kirjoittaville. Näytössä käytetään 1280x800 resoluutiolla toimivaa IPS-paneelia. Android-järjestelmää pyöritää Nvidian tehokas Tegra 2 -alusta, liitäntöjen puolesta laite sisältää kaiken tavanomaisen ja lisäksi mini-HDMI-liitännän televisioon tai näyttöön kiinnittämiseksi. Eee Pad Slider -malli on tulossa myyntiin toukokuussa 499 - 799 dollarin hintaan.


Eee Pad Transformer

Myös Transformer on varustettu 10,1 tuuman kokoisella näytöllä (1280x800) ja prosessorina toimii Nvidian Tegra 2. Näytön lisäksi Transformeriin kuuluu erillinen telakointiasema, joka on itse asiassa täysi näppäimistö clickpad-tyyppisellä hiirellä varustettuna. Käyttöjärjestelmänä on edelleen Android Honeycomb. Transformer on tulossa myyntiin huhtikuun aikana 399 – 699 dollarin hintaluokassa.Eee Pad MeMO

MeMO on Asuksen tablet-sarjan pienin vain 7" kokoisella näytöllään. MeMO eroaa muista tablet-malleista myös prosessorinsa osalta, sillä siinä käytetään Nvidian Tegra 2:n sijaan Qualcommin kahden ytimen Snapdragon-suoritinta (MSM8960). MeMO:n mukana toimitetaan kapasitiiviselle näytölle soveltuva stylus-kynä, joka helpottaa esimerkiksi muistiinpanojen kirjoittamista tai valokuvien editointia mukana tulevilla sovelluksilla. Laitteesta löytyy 1.2MP kamera edestä ja 5MP kamera takaa.Pienestä koostaan huolimatta myös MeMO sisältää mini-HDMI-portin, USB-portin sekä micro-SD-korttipaikan. MeMO:n voi lisätä puhelinominaisuudet erillisellä MeMIC-lisäosalla, joka yhdistetään laitteeseen bluetoothin avulla. Eee Pad MeMO saapuu myyntiin vasta kesäkuussa ja hintaluokka on 499 – 699 dollaria.

Eee Slate EP121

Eee Slate on Asuksen versio Windows-tabletista. Prosessorina toimii Intelin ultra-low-voltage-luokan Core i5 -prosessori. Slate on 12" kokoinen ja sen 1280x800 resoluutiolla toimiva näyttö tukee kynäohjausta. Laitteesta löytyy WiFi, Bluetooth ja 2MP kamera. Tallennustilana toimii 16 GB tai 32 GB kokoinen SSD-asema. Ulkoiseen näyttöön tai televisoon liittäminen onnistuu mini-HDMI-ulostulon avulla. Eee Slate on tulossa markkinoille jo tämän kuun aikana ja se on selvästi kallein nyt julkaistuista malleista noin 1000 dollarin hinnallaan.

1 kommentti

matso9
Kivoja gadgetteja, mut eipä vielkään oikeen järkiperusteluja ostaa jos löytyy jo tavallinen läppäri eikä oo tilannetta ettei tietäis mihin rahaa tuhlaa ;P

Mut ohan toi näppis jo edistystä, ja Honeycomb varmaan ihan toimiva käyttis.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. tammikuu, 2011 @ 13:39

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille