Intel kehitti SSD:n tableteille

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intel kehitti SSD:n tableteille
Intel esitteli viime vuoden viimeisinä päivinä uuden kokoluokan SSD-asemaa, kertoo DailyTech-sivusto. Suuri osa nykyisistä asemista on koteloitu joko 3,5 tuuman, 2,5 tuuman tai pienimmillään 1,8 tuuman kokoisiksi. Intelin pelkällä piirilevyllä ilman erillistä kotelointia toimitettava mSATA SSD 310 asema on kuitenkin vain muutaman kolikon kokoinen, mikä tarkoittaa 11 prosenttia nykyisistä 1,8" asemista.

Intel ei aio tuoda 310-asemia kuluttajamarkkinoille, vaan asemat on tarkoitettu ensisijaisesti esimerkiksi tablet-valmistajien tarpeisiin. Käyttöä aiempaa pienemmille tallennusratkaisuille löytyy myös yhä pienempään tilaan pakattavista kannettavista tietokoneista, joissa pienikokoinen SSD-levy voi nopeuttaa käynnistysaikoja järjestelmälevynä toimiessaan.

Asemaa on saatavissa 40 ja 80 gigatavun kapasiteetilla. 310-mallin pienestä koosta huolimatta suorituskyky on edelleen SSD-asemilta odotetulla tasolla ainakin lukunopeuden suhteen. Kapasiteetiltaan pienempi malli kykenee 170 MB/s jatkuvaan lukunopeuteen ja 35 MB/s kirjoitusnopeuteen. Isompi malli lukee 200 MB/s ja kirjoittaa 80 MB/s nopeudella.

Laitevalmistajista ainakin Lenovo on jo ilmoittanut ottavansa uudet SSD-asemat käyttöön ThinkPad-kannettavissaan perinteiseen kiintolevyyn yhdistettynä.

1 kommentti

Paspartu
Koskahan noita tullaan sitten näkemään niissä tableteissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille