HP Pavilion DM1 tulee AMD:n Fusion-sirulla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

HP Pavilion DM1 tulee AMD:n Fusion-sirulla
AMD:n virallinen Fusion-tekniikan julkistus on poikinut heti muutamia ilmoituksia uusia prosessoreita käyttävistä kannettavista. Yksi Fusion-prosessoreita markkinoille tuovasta yhtiöstä on HP, joka julkaisi E-350-prosessoria käyttävän Pavilion DM1 -mallin. Asiasta uutisoi mm. TechConnect-sivusto.

Brazos-koodinimellistä alustaa käyttävä dm1 sisältää 11,6" kokoisen BrightView-näytön. Laite on alle tuuman paksuinen, siinä on sisäänrakennettu Dolby Advanced -äänijärjestelmä, enintään 750 GB kiintolevytilaa, 3 GB muistia, WiFi ja akun luvataan kestävän jopa yli 10 tuntia käyttöä SSD-asemalla varustettuna. HP:n DM1-malliin on mahdollista asentaa myös LTE-verkkoa käyttävä modeemi.

APU-suorittimeen (Accelerated Processing Unit) sisäänrakennettu näytönohjain jaksaa pyörittää 1080p-tasoista videokuvaa. Full HD -video on ollut mahdollista aiemminkin, mutta vain erillistä ja paljon virtaa kuluttavaa näytönohjainta käyttäen. "DM1 kuuluu netbook-kokoluokkaan, mutta tehojensa puolesta se vastaa täysiveristä kannettavaa", kertoo HP:n markkinointijohtaja Cara Baez.

DM1 saapuu markkinoille jo tammikuun 9. päivä, mutta se on kuitenkin hinnoiteltu hieman perinteisiä netbook-koneita korkeammalle ja halvimpien kokoonpanojen hinnat alkavat 449 dollarista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille