AfterDawn logo

CES: AMD julkaisi ensimmäiset Fusion-prosessorit

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

AMD on nyt virallisesti julkaissut ensimmäisen sukupolven Fusion-hankkeen prosessorinsa. Uudet prosessorit eivät tulleet tälläkään kertaa puskista, vaan prosessoreista saatiin tipottain tietoa pitkin syksyä.

Uusissa Brazos-alustaan kuuluvissa E- ja C-sarjan (aiemmin tunnettu koodinimillä Zacate ja Ontario) mobiiliprosessoreissa (APU, Accelerated Processing Unit) on suurimpana uudistuksena se, että grafiikkaydin on integroitu samalle sirulle prosessoriytimien kanssa. Teknologisesti uudet prosessorit ovat siis Intelin Sandy Bridge -prosessoreiden vastineita. AMD:n prosessoreiden etuna Intelin vastineisiin on kuitenkin se, että ne tukevat DirectX 11 -rajapintaa. Intelin prosessoreista löytyy DirectX 10.1 -tuki. Prosessoreiden ytimissä on käytetty uuta Bobcat-arkkitehtuuria

AMD:n E- ja C-sarjan prosessoreiden on tarkoitus yhtiön Product Groupin johtajan Rick Bergmanin mukaan tuoda raskaaseen laskentaan kykeneviä prosessoreita mobiililaitteisiin, jotta kuluttajat voivat nauttia esimerkiksi teräväpiirtoelokuvista missä tahansa koko päivän ajan. AMD lupaakin jopa kymmenen tunnin akunkestoa kaksiytimisellä E-350-prosessorilla varustetulla 11 tuuman kannettavalla.


Uusia prosessoreita on sekä E- että C-sarjoissa kaksi kappaletta. E-sarja on näistä kahdesta tehokkaampi ja siihen kuuluvat kaksiytiminen E-350 ja yksiytiminen E-240. Hitaammassa C-sarjassa on myös kaksiytiminen malli, C-50, ja yksiytiminen C-30. CES-messuilla on jo esitelty ja tullaan esittelemään vielä lisää uusia Fusion-pohjaisia kannettavia.

Lisätietoja AMD:n uudesta Bobcat-arkkitehtuurista sekä E- ja C-sarjan prosessoreiden suorituskyvystä saat artikkeleistamme:

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.