CES: AMD julkaisi ensimmäiset Fusion-prosessorit

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

CES: AMD julkaisi ensimmäiset Fusion-prosessorit
AMD on nyt virallisesti julkaissut ensimmäisen sukupolven Fusion-hankkeen prosessorinsa. Uudet prosessorit eivät tulleet tälläkään kertaa puskista, vaan prosessoreista saatiin tipottain tietoa pitkin syksyä.

Uusissa Brazos-alustaan kuuluvissa E- ja C-sarjan (aiemmin tunnettu koodinimillä Zacate ja Ontario) mobiiliprosessoreissa (APU, Accelerated Processing Unit) on suurimpana uudistuksena se, että grafiikkaydin on integroitu samalle sirulle prosessoriytimien kanssa. Teknologisesti uudet prosessorit ovat siis Intelin Sandy Bridge -prosessoreiden vastineita. AMD:n prosessoreiden etuna Intelin vastineisiin on kuitenkin se, että ne tukevat DirectX 11 -rajapintaa. Intelin prosessoreista löytyy DirectX 10.1 -tuki. Prosessoreiden ytimissä on käytetty uuta Bobcat-arkkitehtuuria

AMD:n E- ja C-sarjan prosessoreiden on tarkoitus yhtiön Product Groupin johtajan Rick Bergmanin mukaan tuoda raskaaseen laskentaan kykeneviä prosessoreita mobiililaitteisiin, jotta kuluttajat voivat nauttia esimerkiksi teräväpiirtoelokuvista missä tahansa koko päivän ajan. AMD lupaakin jopa kymmenen tunnin akunkestoa kaksiytimisellä E-350-prosessorilla varustetulla 11 tuuman kannettavalla.

Uusia prosessoreita on sekä E- että C-sarjoissa kaksi kappaletta. E-sarja on näistä kahdesta tehokkaampi ja siihen kuuluvat kaksiytiminen E-350 ja yksiytiminen E-240. Hitaammassa C-sarjassa on myös kaksiytiminen malli, C-50, ja yksiytiminen C-30. CES-messuilla on jo esitelty ja tullaan esittelemään vielä lisää uusia Fusion-pohjaisia kannettavia.
Lisätietoja AMD:n uudesta Bobcat-arkkitehtuurista sekä E- ja C-sarjan prosessoreiden suorituskyvystä saat artikkeleistamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille