Ivy Bridge -prosessoreissa jopa gigatavu videomuistia

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Ivy Bridge -prosessoreissa jopa gigatavu videomuistia
SemiAccurate-sivuston saamien tietojen mukaan Intelin vuoden kuluttua julkaistavissa Ivy Bridge -prosessoreissa videomuisti on integroitu prosessorille. Sivuston mukaan videomuistia voi olla jopa gigatavun verran prosessorilla.

Nyt julkaistut Sandy Bridge -prosessorit ovat ensimmäisiä, joissa näytönohjain on integroitu samalle sirulle prosessoriytimen kanssa. Vaikka prosessoreiden graafista suorituskykyä rummutettiin ennakkoon lujaa, niin käytännössä suorituskyky jäi melko alhaiselle tasolle. Yhtenä ongelmana on se, että DDR3-muisteilta on erittäin hidasta hakea tietoa.

Intel korjaa ongelman Ivy Bridge -prosessoreissa integroimalla prosessoreihin oman videomuistin. Intelin arvioidaan käyttävän LPDDR2-tyypin muistia. Kyseinen muistityyppin on kuitenkin hyvin hidas, koska se valmistetaan muistipinontatekniikalla, joka ei siedä kovaa tehonkulutusta. Lisäksi se on ainoa muistityyppi, jota voidaan muistipinonnalla rakentaa. Intel kiertää muistien hitauden rakentamalla muistikaistasta mahdollisimman leveän. Veikkausten mukaan leveyttä kaistalle voi tulla 512 bittiä. Datan siirtonopeus tällaisessa ratkaisussa voisi nousta jopa Radeon HD 5770:n tasolle.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille