Huhu: Intel jatkaa piirisarjojen valmistuksen ulkoistusta

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Huhu: Intel jatkaa piirisarjojen valmistuksen ulkoistusta
Maailman suurimman puolijohdevalmistajan Intelin menestyksen takana ollut yhtenä tekijänä se, että yhtiön pystynyt valmistamaan kaikki prosessoreista piirisarjoihin talon sisällä. Intel on kuitenkin alkanut viimeisen kymmenen vuoden aikana siirtymään ulkoistamisen kannalle. Sama trendi näyttäisi jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Tuoreimpien huhujen mukaan Intel suunnittelee antavansa vetovastuun tulevien Ivy Bridge -prosessoreiden piirisarjojen valmistuksesta ulkopuoliselle valmistajalle. Tällä hetkellä kaikkien silmät ovat kääntyneet taiwanilaista TSMC:tä kohti. Digitimesin uutisoinnin mukaan huhujen kohtaana on etenkin Panther Point -nimisen 7-sarjan piirisarjan valmistus. Ivy Bridge -prosessorit julkaistaan vuoden kuluttua.

Kuten ulkoistuksissa yleensäkin, Intel hakee toimenpiteellä säästöjä tuotantokustannuksissa. Säästöjen avulla Intelin ajatellaan petaavan asemiaan tulevassa hintakilpailussa AMD:n Fusion-prosessoreita vastaan. Ulkoistuksen myötä Intelille vapautuu tuotantolinjoja muuhun käyttöön, mutta tässä vaiheessa ei osata sanota mihin Intel aikoo vapaita tiloja käyttää.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista