Emolevyjen hinnat nousuun 2011

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Emolevyjen hinnat nousuun 2011
Taiwanilaisille emolevyvalmistajille kulunut vuosi on ollut odotettua heikompi Euroopan talouskriisin ja Kiinan heikon kysynnän takia. Nyt emolevyvalmistajat ovat yhdessä päättäneet korottaa emolevyjen hintoja ensi vuonna.

Digitimesin mukaan Asustek toimitti kuluneena vuonna 21,6 miljoonaa emolevyä, joka jäi selvästi 25 miljoonan tavoitteesta. Asusin sisaryritys Asrock toimitti 8 miljoonaa yksikköä, joka oli miljoonan yksikön kasvu edellisvuoteen verrattuna. Gigagbyte toimitti tänä vuonna 18,5 miljoonaa emolevyä, ja MSI 7 miljoonaa.

Digitimesin tietojen mukaan Asustek, Gigabyte ja MSI ovat nostamassa hintoja materiaali- ja työvoimakustannusten takia. Hintojen odotetaan nousevan 10% seuraavien kolmen kuukauden aikana, mutta joidenkin mallien hinnat saattavat nousta jopa 20%. Sandy Bridgeä odottelevien siis tuskin kannattaa odotella emolevyjen halpenemista.

1 kommentti

jartar
Suomessa tätä kutsuttaisiin laittomaksi hintakartelliksi.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille