Kosketusnäyttöpaneelien kysyntä ylittää tarjonnan ensi vuonnakin

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Kosketusnäyttöpaneelien kysyntä ylittää tarjonnan ensi vuonnakin
Kosketusnäytöt ovat yleistyneet nopeasti matkapuhelimissa ja tämän vuoden aikana kosketusnäyttöpaneelien kysyntää on nostanut huikeasti tablet-koneiden suuri suosio. Yleistyminen on ollut niin nopeaa, ettei paneeleiden valmistajatkaan ole pystyneet kasvattamaan kapasiteettiaan samaa tahtia kysynnän kasvun kanssa.

Monet kosketusnäyttöpaneeleiden valmistajat ovatkin tämän vuoden aikana satsanneet paljon rahaa tuotantolinjojen kasvattamiseen. Kysyntä näyttää tällä hetkellä kasvavan entisestään ensi vuoden aikana, kun yhä useampi laitevalmistaja haluaa päästä mukaan tablet-markkinoille. Vaikka paneelivalmistajat ovatkin investoineet rajusti tuotantolinjojen kasvattamiseen, niin osa valmistajista uskoo lisäinvestointien olevan edelleen tarpeen. Esimerkiksi Cypress uskoo nykyisten investointien olevan riittämättömiä.

Kosketusnäyttömarkkinoilla on tapahtunut myös selvä muutos teknologiassa viimeisen parin vuoden aikana. Vielä vuonna 2009 resisitiiviset näytöt hallitsivat markkinoita 70 prosentin osuudella. Tänä vuonna tilanne on muuttunut päälaelleen ja kapasitiivinen näyttö löytyy jo 70 prosentista kosketusnäytöllisistä laitteista. Kapasitiivisen näytön etuna on parempi kosketusherkkyys. Resistiivisten näyttöjen jatko näyttää heikolta, sillä tänä vuonna on esitelty ensimmäisiä kapasitiivisten näyttöjen mallikappaleita, joita voidaan käyttää myös eristemateriaaleilla. Materiaaliriippumattomuus on ollut tähän asti yksi resistiivisten näyttöjen eduista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
USB 3.0 ajurien päivitys ongelma 30 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4936 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 84 Televisiot
Hyvät tarjoukset-ketju 1137 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Näytä lisää viestejä