Innexiltä useaa laitetta samanaikaisesti langattomasti lataava laturi

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Innexiltä useaa laitetta samanaikaisesti langattomasti lataava laturi
Kulutuselektroniikan suurimpia trendejä on ollut langattomuus ja vapaa liikkuvuus. Laitteiden lataaminen on ollut kuitenkin tähän asti sellainen asia, jossa ei langattomuuteen olla täysin päästy. Asiaa korjaa Innex, joka esitteli tulevaa langattomasti lataavaa latausmattoaan.

Latausmatot ei itsessään ole täysin uusi keksintö, mutta Innexin kehittämän electroHubin etuna on se, että sillä voidaan ladata mitä tahansa laitetta. Esimerkiksi tämän vuoden alussa esitelty Powermat-matto toimii vain tietyissä laiteissa. Ladattavan laitteen saa yhteensopivaksi Powermatin erikseen myymän sovittimen avulla. Powermatin käyttö on laiteriippuvuuden vuoksi rajoittunut lähinnä älypuhelimiin.

ElectroHub lisää hieman joustavuutta, sillä se ei ole riippuvainen ladattavana olevasta laitteesta. Täysin universaali sekään ei ole, sillä laturi toimii vain erikoisvalmisteisten AA- ja AAA-kokoisten akkujen kanssa. Mikäli laitteessa on kiinteä akku, niin langaton lataaminen on mahdollista samanlaisella ratkaisulla kuin Powermatissakin. ElectroHubin etuna on myös se, että sen yhdellä käämillä voidaan induktiivisesti ladata kuutta eri laitetta samaan aikaan. Tähän asti langattomat laturit ovat voineet ladata vain yhtä laitetta käämiä kohden.

Itse laitteen latausala on 23x15 cm ja korkeutta sillä on kaksi senttimetriä. Ulkonäöllisesti electroHub on kuin touchpad. Huomionarvoinen seikka on, että electroHub ei itse ole langaton laite. Siitä löytyy myös USB-ulostulo. ElectroHubia esitellään tarkemmin tammikuun CES-messuilla. Innex on ilmoittanut electroHubin suositushinnaksi 39,99 dollaria ja ladattavien paristojen pakkauksen hinnaksi 10 dollaria.

Kuva: Innex

1 kommentti

Skull_Cro
Itseltä löytyy hyvinkin saman näököinen kapistus, tosin merkki Brooklyn.
Hyvin on lataillut xboxin ohjaimen puolisen vuotta, ja voisin hyvnkin ottaa muihinkin vermeisiin saman.


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille